Stabsofficer med inriktning mark till genomförandeavdelningen vid insatsstaben

Stabsofficer med inriktning mark till genomförandeavdelningen vid insatsstaben

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga, och dessutom befinna dig mitt i händelsernas centrum? Försvarsmaktens Insatschef ansvarar för planering och genomförande av Försvarsmaktens nationella och internationella operationer. Den operativa ledningscentralen är en del av Insatsstabens genomförandeavdelning som jobbar främst med att leda insatser och följa händelser i närområdet och resten av världen. Ledningscentralen svarar även för samordningen av Försvarsmaktens stöd till det civila samhället.

Insatsstabens operativa ledningscentral (JOC) vid Försvarsmaktens Högkvarter söker nu en militär medarbetare (nivå OF2/3) med inriktning mot mark för att företräda sin stridskraft vid arbetet i ledningscentralen. Varmt välkommen med din ansökan!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som stabsofficer i Försvarsmaktens ledningscentral är väldigt stimulerande, där ingen dag är den andra lik. Du kommer att befinna dig i centrum gällande den operativa verksamheten och vara länken till din stridskraftsstab. I jobbet som MarkOp handläggs ärenden dagligen som rör Armén och Militärregionerna. Mycket av arbetet du kommer genomföra strävar mot att ge högre chef ett så bra beslutsunderlag som möjligt.

Exempel på arbetsuppgifter är bland annat:
 • Planering, uppföljning och koordinering av verksamhet och ordrar
 • Företräda markarenan på operativ nivå
 • Samverka med C INS DUC
 • Handlägga ordrar till C INS DUC
 • Skapa och delge operativ lägesbild
 • Tjänstgöra som vakthavande befäl Försvarsmakten
 • Representera sektionen i olika arbetsgrupper
 • Företräda din stridskraft i ledningscentralen
 • Ta fram beslutsunderlag till högre chef
Kvalifikationer
 • God kännedom om din stridskraft
 • Utbildning motsvarande lägst Kaptens grad
 • Hög förmåga att hantera tempoväxling
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
Meriterande
 • Stabstjänstgöring vid taktisk stab eller MR
 • Genomförd internationell insats
 • Erfarenhet av FM ärendehanteringssystem VIDAR
 • Erfarenhet av PRIO/SAP och SWECCIS
 • Stabsutbildning (SU alt. HOP1)
Personliga egenskaper
För att trivas i rollen krävs att du är flexibel, mycket stresstålig och med en god förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt. Detta ställer krav på att du är metodisk och organiserad i ditt arbetssätt. Du trivs med en omväxlande arbetsmiljö där ett lugnt tempo snabbt kan förändras till det motsatta. Till största delen genomförs arbetet tillsammans med kolleger då många av arbetsuppgifterna gäller mer än en stridskraft. Det är dock viktigt att du är ansvarstagande över din tid och även kan arbeta självständigt.

För att lyckas väl i rollen har du en god kunskap om Armén och ledning av markterritoriell verksamhet i Försvarsmakten. Tidigare erfarenhet från tjänstgöring vid arméstaben eller MR-stab kombinerat med erfarenhet från internationell tjänstgöring är exempel på bra erfarenheter för denna tjänst. Då har du en förförståelse för vad som efterfrågas för att lyckas i tjänsten.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden. Självklart delar du Försvarsmaktens värdegrund.

Övrigt
Detta är en militär befattning.
Tillträde snarast enl. ök. Vid eventuell återanställning tillämpas 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Kontaktpersoner
Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för genomförandesektionen Johan Elofsson. Vi frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Marie Mattsson. Båda nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga representanter
OFR/O HKV, Arne Nilsson
OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-09. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 dec 2020 (7 dagar kvar)