Stabsofficer S3, Livbataljonen

Stabsofficer S3, Livbataljonen

Livbataljonens huvuduppgifter är att försvara Sveriges stats- och försvarsmaktsledning i händelse av krig samt bedriva statsceremoniell tjänst. Läs mer om Livbataljon här!

Vi söker dig som vill ingå i försvaret av huvudstaden, arbeta centralt i Stockholm och vara Försvarsmaktens ansikte utåt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du ingår i S3-funktionen vid bataljonsstaben. Sektionen består av nio stycken officerare varav fyra är kontinuerligt anställda och har till huvuduppgift att utöva ledning över bataljonen samt stödja bataljonschefen vid beslutsfattande.

Din huvudsakliga uppgift är att planera, samordna och leda insatser på mandat av bataljonschefen. Fokus varierar brett beroende på vilken verksamhet som bataljonen bedriver för tillfället. Som bataljonsstabsmedlem förväntas du självständigt handlägga och driva olika ärenden. Det är en naturlig del i arbetet att tjänstgöra vid bataljonsövningar, trupputbildning och i övrigt stötta den egna staben. Du ska likt övriga stabsmedlemmar kunna leda planeringen av uppgifter enligt Försvarsmaktens fastställda metoder samt utöva uppföljning av förbandets olika enheter.

Du kan i vissa perioder bedriva statsceremoniell tjänst.

Kvalifikationer
  • Svensk medborgare
  • B-körkort
  • OR6-7/OF1-2 (officersexamen)
  • Godkänd skyddsvakt
  • Uppfyller FMfyss baskrav. Fälttest 12:00 min samt multitest 175p
Meriterande kvalifikationer
  • Tidigare erfarenhet stabstjänst och internationell tjänst
  • Tidigare erfarenhet av stridsledning och/eller bekämpning
  • Erfarenhet av vakttjänstgöring av Stockholm samt Drottningholm Slott
Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområde. Du är driven och engagerad samt gillar att jobba i en miljö som ständigt är under utveckling. Du har en positiv inställning och strävar efter att vara ett föredöme för övriga. Du tar ansvar och initiativ för att driva egna kortsiktiga likväl som långsiktiga processer. Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du följer givna prioriteringar.

I arbetsmiljön förekommer allergener från bl.a. häst och hö, det är viktigt att du inte får allergiska reaktioner med men för din arbetsförmåga.

Ansökan

Personligt brev, CV och dokumenterade utbildningar

Villkor

Anställningsform: Tillsvidare på heltid, kan komma att inledas med sex månader provanställning
Lön: Enl ök, enl FM lönestruktur
Arbetsplats: Lidingövägen 28, 115 41, Stockholm
Tillträde: Enl ök, önskvärt snarast

Upplysningar om tjänsten

Chef S3, Major Johan Wennerholm, johan.wennerholm@mil.se, 070 601 18 12
Chef S1, Lt Sara Bengtsson, sara.x.bengtsson@mil.se

OFR/O, Stefan Morin
OFR/S, Madeleine Daleo
SACO, Catarina Malmrot
SEKO Försvar, Tomas Klasson

Samtliga nås via försvarsmaktens växel, 08-584 540 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 nov (17 dagar kvar)