Stabsofficer OR 7, vikariat

Stabsofficer OR 7, vikariat

Försvarsmaktens HR Centrum, FM HRC, har sin verksamhet spridd över landet och arbetar operativt och strategiskt med personalförsörjningsfrågor och ger stöd och service, till hela FM.

Vi består av ca 700 medarbetare varav ca 300 medarbetare sitter i ett modernt kontorslandskap på Gärdet med bra kommunikationer.

FM HRC består av de 7 enheterna Administrativa enheten, Specialistenheten, Utvecklings- och Uppföljningsenheten, Logistikkontoret, Dokumenthanteringenheten, Stöd och Serviceenheten (ekonomiadministration, reseadministration, logiavdelningen och grafisk produktion) och Inköpsenheten.

Staben stödjer och skapar förutsättningar för chefen FM HRC att planera, genomföra och följa upp verksamheten. Förutom genomförandeavdelning består staben av HR-, planerings- ekonomi- och säkerhetsavdelning.

Befattningen erbjuder

En möjlighet att utvecklas på en avdelning inom Försvarsmaktens HR centrum med stort egenansvar. Genom aktivt deltagande i stabens verksamhet är du även med i förändringar som ska ge bästa tänkbara stöd åt förbandets enheter och som syftar till att öka den militära förmågan.

Avdelningens huvudsakliga uppdrag och uppgift är att koordinera och stödja förbandet enheter. Detta ska ske på ett korrekt och rättssäkert sätt där avdelningen hanterar en mängd av de styrningar som ges till förbandet samt bereder tilläggsuppgifter.

Som medarbetare på Genomförandeavdelningen kommer du att vara involverad i förbandets verksamhet och ha många kontakter inom hela Försvarsmakten. Du kommer att delta i många av FM HR Centrums processer vilket ger dig god insyn i förbandets verksamhet och du kan därmed vara delaktig i den långsiktiga utvecklingen av förbandet.

Om avdelningen

Genomförandeavdelningen leder och följer upp genomförandet av verksamhetsorder (VO). På så sätt skapar avdelningen en samlad lägesbild för förbandet. Avdelningen är också ansvarig för förbandets verksamhetsöversikt, ärendelogg, lottning, återrapportering, avvikelsehantering, TIB-funktion (tjänsteman i beredskap) och traditionsvård.

Vi bereder tilläggsuppgifter som inte kräver utökade resurser samt prioriterar tillkommande- och utifrån verksamhetsorder förändrad verksamhet i samråd med verksamhetsområdeschefer och/eller enhetschefer.

Samtliga arbetsuppgifter ska ske på ett korrekt och rättssäkert sätt. Avdelningen hanterar en mängd av de styrningar som ges till förbandet. Genomförandeavdelningen består i nuläget av 4 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

På Genomförandeavdelningen på Försvarsmaktens HR Centrum kommer du framförallt att vara med i förbandets löpande verksamhetsledning och stödja koordinerandet av genomförandet vid förbandets olika verksamhetsuppdrag.

Du medverkar och stödjer den dagliga verksamheten med löpande ärenden och genom nära samarbete med stabens övriga avdelningar.

Du är delaktig i den interna och externa kommunikationen med intressenter över hela Försvarsmakten. Dock främst mot Högkvarteret.

Arbetet innebär även att ansvara för förbandets och egen verksamhetsöversikt.

I befattningen ingår även att fungera sammanhållande för TIB funktionen (Tjänsteman i beredskap) samt även att tjänstgöra som TIB .

Kvalifikationer
  • Specialistofficer OR 7-8
  • Erfarenhet av tidigare stabsbefattning inom Försvarsmakten
  • Kunskap i Försvarsmaktens system, till exempel SAP och VIDAR
Meriterande

* Tidigare erfarenhet av eget ansvarsområde som krävt både integritet och stabilitet.

Personliga egenskaper

Yrkesmässig främst militär kompetens kommer att vara grundpelaren för att kunna lösa uppgifterna som krävs av denna befattning.

Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är strukturerad, självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. För att lyckas och trivas behöver du också ha lätt för att se helheter, vara utvecklingsinriktad och kännetecknas av social kompetens och hög integritet.

Vi söker dig som är resultatorienterad och beredd att ta egna initiativ och eget ansvar för avdelningens uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Vikariat
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Sandhamnsgatan 63B i Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Resor kan förekomma.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Genomförandechef Erik Tollin 070-839 06 01

Stabschef Helena Sigurdsson, 070-574 08 29

Information om rekryteringsprocessen lämnas av:

HR-Specialist Cecilia Nässlander, 072-387 91 45

Fackliga företrädare:
SACO: Camilla Robertsson

SEKO: Monika Danielsson

OFR/S: Freddy Tullgren,

OFR/O: Therese Lund

Samtliga kan nås via Försvarsmaktens växel, 08 -788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (3 dagar kvar)