Stabsassistent till Försvarsmaktens Högkvarter

Stabsassistent till Försvarsmaktens Högkvarter

Om enheten
Försvarsmaktens kommunikationsavdelning, placerad vid Högkvarteret i Stockholm, leder och inriktar myndighetens kommunikation för att nå militärstrategiska mål. Avdelningen ansvarar för kommunikationsplanering, projektledning av kommunikationsaktiviteter, myndighetens varumärkesarbete och planerar rekryteringskommunikationen. Vi har också ett övergripande ansvar för de centrala kontakterna med media och allmänhet samt kriskommunikation. Vi arbetar integrerat med innehåll och publicering i våra kommunikationskanaler. I samband med övningar planerar och inriktar kommunikationsavdelningen den övergripande kommunikationen.

På central nivå är vi ett 30-tal civila och militära medarbetare, men Försvarsmakten har också kommunikatörer vid de olika försvarsgrenarna och förbanden runt om i landet. Nu söker vi ytterligare en medarbetare till kommunikationsavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stabsassistent kommer du att stödja avdelningens och sektionernas arbete inom flera områden, bl.a. avseende administration, planering, uppföljning, kontakter etc. Inslaget av samarbete är betydande varför kontaktytorna gentemot övriga delar av Högkvarteret och andra delar av Försvarsmakten är många.
Exempel på förekommande arbetsuppgifter är:
 • Informationshantering på samarbetsyta
 • Ordning och reda i daglig arbetsmiljö, korridor, skrivarrum/expenser/materiel (gemensam, personlig)
 • Administration för nyanställda (FM id, namnskyltar, rumsbild, postfack, rumsutformning, IT utrustning, välkomstpaket etc)
 • Behörighetsadministration (IT system)
 • Stödsystemsadministration, beställning, inventering, fördelningslistor
 • Rums- och inventarieadministration
 • Inköpsstöd, vid beställningar
 • Administrativt stöd till de olika sektionerna
 • Ansvarar för avdelningens Ekonomi, budgetering, prognoshantering
 • Kommendant/logistikansvarig till den som behöver stöd på avdelningen
Kvalifikationer
 • Genomförd grundutbildning med värnplikt eller GMU
 • Gymnasieexamen, erfarenhet inom service eller motsvarande relevant utbildning med service inriktning
 • God administrativ förmåga
 • God kunskap i Microsoft Office
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande
 • Erfarenhet inom kommunikation och/eller media
 • Tidigare erfarenhet från arbete i central ledning
 • Kunskap om Högkvarterets organisation och arbetssätt.
 • Erfarenhet av Försvarsmakten IT-stödsystem (SAP/PRIO).
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmågan att med hög precision hålla flera ärenden igång samtidigt. Du ska vara initiativkraftig och ha lätt för att samarbeta. En föränderlig miljö med periodvis hög arbetsbelastning och snäva tidsförhållanden passar dig. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig kompetens för att se var du bäst passar in.

Lön
Försvarsmakten tillämpar individuell lönesättning. Lönespannet för aktuella befattningar är ca 20000:- till 26000:- (månadslön).

Övrigt
Anställning: Tidsbegränsad enligt "Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom
Försvarsmakten". Anställningen kan uppgå till max 12 år och inleds i förekommande fall med en provanställning på sex månader.
Placering: Högkvarteret. Lidingövägen 24, Stockholm.
Tillträde: Efter överenskommelse.

För mer information om befattningar kontakta
Kmd Magnus Jönsson, SC HKV LEDS KOMM, 070-528 85 59

För information om rekryteringsprocessen kontakta
HR-Specialist Ellinor Bergroth, 0729-84 11 16

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Försvarsförbundet HKV, Kjell Tezlaff
SACO HKV, Camilla Robertsson
SEKO HKV, Liselott Larsson
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 apr 2021 (3 dagar kvar)