Spektrumhandläggare till Ledningsstabens CIO-avdelning

Spektrumhandläggare till Ledningsstabens CIO-avdelning

Vill du utvecklas arbetsmässigt och samtidigt göra skillnad för andra? Vill du vara med i utvecklingen av Försvarsmaktens förmåga och arbeta på strategisk nivå med spektrumrelaterade frågor? Har du erfarenhet av beredningsarbete i myndighet och samverkan med andra? Vi söker nu dig som vill axla rollen som spektrumhandläggare!

Högkvarterets Ledningsstab, CIO-avdelningen, söker nu en spektrumhandläggare med helhetsansvar avseende myndighetens tillgång till adekvat spektrum. Det innebär att medverka i de sammanhang som styr regleringen och tilldelningen av spektrum samt leda beredningsarbete i myndigheten. Vi kan erbjuda dig spännande uppdrag i en föränderlig tid, med både goda utvecklingsmöjligheter och en trygg anställning i en unik verksamhet där du dagligen bidrar till samhällsnyttan.

Försvarsmakten bedriver träning och skarpa operationer som kräver tillgång till adekvat spektrum. De tekniska system som används, såsom kommunikationssystem och olika sensorsystem och eldledningssystem, finns inom stora delar av det elektromagnetiska spektrumet och där de har bäst förutsättning för att verka mot en motståndare i en väpnad konflikt.

Spektrum är en ändlig resurs där telekonflikter kan uppstå om inte den spektrala miljön är koordinerad i det geografiska område där frekvensen används och påverkar. Spektrum är därför reglerat i såväl nationell som internationell lagstiftning.

Arbetsuppgifter
 • Leda myndighetens beredningsarbete vad gäller utredningar, regeringsuppdrag, remisser och framtagning av föreskrifter i spektrumrelaterade frågor.
 • Representera Försvarsmakten i internationella och nationella forum för spektrumfrågor och där bevaka Försvarsmaktens intressen avseende frekvenstilldelning.
 • Samverka med industri, operatörer, andra myndigheter och organisationer.
 • Styra och inrikta produktionsnära spektrumfrågor.
Kvalifikationer
 • Relevant högskoleutbildning inom juridik och/eller teknik.
 • Erfarenhet från nationella och internationella samarbeten.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete i större myndighet.
 • Erfarenhet från internationella processer rörande spektrum.
 • Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete.
 • Fullgjord notarietjänstgöring.
 • Kunskaper om spektrum avseende elektromagnetisk strålning.
 • Kännedom om Försvarsmaktens roll i samhället och verksamheten i stort.
 • Förståelse och intresse av teknik.
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och för att trivas i rollen är det viktigt att du är drivande och initiativrik. Du klarar av att arbeta under högt tempo och kan snabbt skifta fokus om så behövs. Du har förmågan att samverka med många intressenter såväl inom som utom Försvarsmakten. Du kan driva ditt arbete självständigt och verka i sammanhang då uppgifter och förutsättningar kan variera snabbt. Du är noggrann och uthållig. Du har förmåga att arbeta på strategisk nivå och kan styra och utveckla verksamheten genom direktiv.

Övrigt
Tillträde: snarast enl. ök. Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar normalt 6 månaders provanställning.För ytterligare information är du välkommen att kontakta Per-Ola Johansson, 070-379 76 42.

Fackliga representanter
OFR/S Kjell Tetzlaff, SACO Camilla Robertsson, SEKO Lise-Lotte Larsson,
OFR/O Arne Nilsson, nås via vxl 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan.Senaste datum för ansökan är 2020-11-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)