Specialförbandsledningen rekryterar Säkerhetsofficer

Specialförbandsledningen rekryterar Säkerhetsofficer

Specialförbandsledningen (SFL) är en del av Högkvarteret (HKV) och Ledningsstaben (LEDS). SFL leder inriktning, utveckling och produktion av Försvarsmaktens specialförband (FMSF). SFL genomför planering och ledning av specialoperationer på militärstrategisk, operativ och taktisk nivå.

Att arbeta inom Specialförbanden är dynamiskt, flexibelt och erbjuder stora möjligheter och utmaningar.

SFL söker nu en Säkerhetsofficer med placering på Högkvarteret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I befattningen som Säkerhetsofficer vid SFL kommer du att arbeta med planering, genomförande och uppföljning av säkerhetstjänsten inom FMSF.

Kvalifikationer
 • Officersexamen, lägst OF2 alt OR7
 • Relevant utbildning och erfarenhet av arbete inom säkerhetstjänst och/eller säkerhetsunderrättelsetjänst.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska
 • Körkort lägst B-körkort
Meriterande kvalifikationer
 • Genomförd och godkänd säkerhetschefsutbildning
 • Erfarenhet av ISUS
 • Erfarenhet av myndighetssamverkan
 • Internationell tjänstgöring i säkerhets- och/eller säkerhetsunderrättelsefunktion
 • Erfarenhet av att leda säkerhetsoperationer
Personliga egenskaper

Som Säkerhetsofficer vid SFL förväntas du ha ett mycket högt säkerhets- och sekretessmedvetande. Du bör vara uthållig med god förmåga att hantera snabba förändringar och att kunna anpassa eget arbete efter förändrade prioriteringar och förutsättningar. Du är initiativtagande och engagerad med god förmåga att självständigt planera och lösa uppgifter.

För att lyckas i rollen ser vi att du är noggrann, strukturerad och ansvarstagande med hög integritet.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet då tjänsten är krävande och uppgifterna behöver hanteras strukturerat och med flexibilitet.

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

För att erbjudas tjänsten vid SFL krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga.
 • Arbetsort Stockholm
 • Provtjänstgöring kan komma att tillämpas
 • För tjänsten vid SFL bör du klara FM fysiska baskrav
Upplysningar om tjänsten

Frågor om tjänsten eller fackliga företrädare skickas till a0496@telia.com, ange SäkOff i ärendemeningen.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2021-07-31, intervjuer sker efter semesterperioden.

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökninghandlingar återsänds ej.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 juli 2021 (39 dagar kvar)