Servertekniker sökes till FMTIS

Servertekniker sökes till FMTIS

FMTIS Genomförandeenhet Stockholm har som huvuduppgift att stödja Försvarsmakten vad avser drift och underhåll av lednings- och insatssystem, i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i en utvecklande miljö präglat av ambition, teknisk kompetens och möjlighet till personlig utveckling. Vi söker dig som gärna tar dig an nya utmaningar och med ansvarskänsla arbetar lösningsorienterat.
Arbetsuppgifterna består i första hand i att genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete samt driftsättningar av nät och serverutrustning. Du förväntas även leda eller medverka i projekt samt dokumentera pågående och avslutade arbeten.
Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar på Östermalm i Stockholm. Beredskapstjänstgöring enligt schema ingår i tjänsten. Resor kan förekomma både nationellt och internationellt.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet av installation och konfiguration av Windows server
  • Erfarenhet av serverdrift i större miljöer
  • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot data/datakommunikation eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
  • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
  • B-körkort fordras
Meriterande
  • Kompetens inom Wmware Vsphere
  • Kompetens inom Microsoft HyperV
  • Kompetens inom Microsoft SCOM
  • Kompetens inom Microsoft SCCM
  • Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur
Personliga egenskaper
Du kan arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga, är tekniskt lagd, kvalitetsmedveten, snabbt kan växla tempo och har en god analytisk förmåga. Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat under tidspress. Som person är du noggrann, initiativtagande, säkerhetsmedveten och ansvarskännande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, ett brinnande intresse och förståelse för IT. Ett personligt engagemang väger tyngre än formella utbildningar.

Övrigt
Tillträde enligt ök.
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Befattningen är civil.
Arbetsort är Stockholm med placering på Östermalm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Avdelningschef Daniel Andersson, 08-788 75 00 (växel), daniel.p.andersson@mil.se.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Pär Lohman
OFR/S Jan Borgström
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 mars (4 dagar kvar)