Senior hållbarhetsstrateg med fokus på samordning av hållbarsarbetet till Försvarsmaktens Högkvarter

Senior hållbarhetsstrateg med fokus på samordning av hållbarsarbetet till Försvarsmaktens Högkvarter

Vill du vara med och utveckla Försvarsmaktens hållbarhetsarbete? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens högsta ledning.

Försvarsmaktens vision är ett starkare försvar - möter varje hot, klarar varje utmaning. För att detta ska nås behöver vi arbete tillsammans inom myndigheten med hållbarhethetsfrågor och på så sätt öka vår trovärdighet. Vi utgår från värdegrunden som slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter; öppenhet, resultat, ansvar. Hållbarhetssektionen vid Ledningsstabens totalförsvarsavdelning arbetar med att strategiskt leda och inrikta Försvarsmaktens systematiska miljöarbete, så väl som samordna det strategiska hållbarhetsarbetet med stöd av de globala målen för hållbar utveckling (Agenda 2030).

Arbetsuppgifter: Som senior hållbarhetsstrateg för Hållbarhetssektionen blir din huvuduppgift att leda och utveckla hållbarhetsarbete inom myndigheten. I ditt uppdrag ingår också att samarbeta med övriga enheter och avdelningar inom Högkvarteret samt med externa aktörer. Du förväntas även att bidra med strategiska analyser och utredningar för att bidra aktivt till hela myndighetens utveckling inom hållbarhet.

Kvalifikationer: Du har relevant akademisk examen. Du ska dessutom ha mångårig arbetslivserfarenhet av arbete inom hållbarhetsområdet och gärna någon erfarenhet av arbete med att utvecklat och systematiserat en verksamhets hållbarhetsarbete. Du har erfarenhet av att ha arbetet med ISO 26000, Agenda 2030 samt redovisningsverktyget som Global Reporting Initiative (GRI), integrerad rapportering eller Global Compact.

Meriterande kvalifikationer: Erfarenhet av internationella konventioner, ramverk, initiativ och riktlinjer inom mänskliga rättigheter, miljö, hälsa och säkerhet. Ledningssystem, t.ex. kvalitet och arbetsmiljö. Internationell arbetslivserfarenhet med fokus på hållbarhetsfrågor är extra meriterande. Arbete vid regeringskansliet eller annan myndighet, och kunskap om Försvarsmaktens verksamhet. Erfarenhet av revisioner.

Personliga egenskaper: Vi söker dig som har ett genuint driv, engagemang och intresse för att leda och utveckla myndighetens hållbarhetsarbete. Du stimuleras av ett arbete med många kontaktytor och med höga krav på initiativkraft. Du möter andra människor med nyfikenhet, öppenhet och lyhördhet. Eftersom dina uppgifter innebär många olika kontakter är det ett krav att du har en god förmåga att kommunicera och representera myndigheten på olika nivåer på både svenska och engelska. Du bör ha god samarbetsförmåga och helhetssyn, eftersom du tillsammans med de övriga avdelningarna har ett gemensamt ansvar för utveckling av myndighetens hållbarhetsarbete. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringen är tillsvidare med provanställning om 6 månader. Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Förfrågningar om befattningen kan ställas till chef för Hållbarhetssektionen, Naznoush Habashian, 08-788 85 85.

Fackliga representanter: OFR/O HKV Arne Nilsson, OFR/S HKV Pia Almström, SACO HKV Camilla Robertsson, SEKO Försvar HKV Hans Monthan. Växeln: 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan: 2018-10-12. Din ansökan gör du på www.forsvarsmakten.se/Jobba/Lediga-jobb/. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 sept (7 dagar kvar)