Senior drifttekniker

Senior drifttekniker

MUST IHK söker seniora IT-drifttekniker

MUST Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för MUST-gemensam informationshantering samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka MUSTs flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på god informationshantering och effektiva informationssystem.

MUST Informationshanteringskontor söker seniora IT-drifttekniker.

Vi behöver utöka vårt tekniska team vid Informationshanteringskontorets teknikavdelning med fler talanger inom IT. Brinner du för att drifta system med höga säkerhetskrav och ge support till krävande användare? Vill du vara med och stötta MUST operativa verksamhet, då skall du söka tjänsten som IT-drifttekniker hos oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer ingå i ett litet team som utvecklar, förvaltar och driftar små och medelstora system med högt ställda krav på säkerhet. Du kommer att enskilt och i grupp arbeta med drift och support.

Vem är du?
Du har ett genuint intresse för att arbeta med IT. Du har ett eget driv efter att lära dig mer och har god förmåga att lösa tekniska problem.
Du tar ansvar för eget arbete och är nyfiken på att undersöka olika möjligheter. Du är också prestigelös, strukturerad och noggrann. Högt säkerhetsmedvetande är en självklarhet.

Kvalifikationer
Vi ser att du har universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap eller IT, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt som vi bedömer likvärdigt. Vi söker dig som har en bred IT-teknisk kompetens och har nedanstående kompetenser:

* Minst 5 års arbetserfarenhet av Microsofts klient/server-OS inklusive
Active Directory
 • Minst 2 års arbetserfarenhet av Linux, gärna Red Hat Enterprise Linux och/eller CentOS
 • God kunskap om virtualisering med VMWare
 • Minst 1 års arbetserfarenhet av Ciscos nätverkskomponenter
 • Van att arbeta med moderna IT stöd som ärendehantering, versionshantering, asset management och central konfigurationsstyrning
 • Förutom svenska krävs god förmåga att läsa teknisk engelska
 • God förmåga att dokumentera
Meriterande
 • Genomförd militär utbildning och/eller tjänstgöringErfarenhet av arbete med Försvarsmaktens IT-system
 • Erfarenhet av arbetsledning
 • Tidigare arbetat inom ett DevOps-team
 • Kunskap om Citrix produkterna XenDesktop och Provisioning Services
 • Erfarenhet av Continous Integration/Continous Delivery
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper.

Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid.
Vi tillämpar också flextid.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vid anställning kommer du placeras i säkerhetsklass vilket ställer krav på att du är svensk medborgare.

Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat

Upplysningar
om befattningen kan lämnas av Björn-Erik Åström 08-788 75 00.
Upplysningar och frågor om rekryteringsprocessen mailas till must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter
SACO/Försvar, Anders Markow, OFR/S, Katarina Kruse och för OFR/O Roger Ericsson, samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 7 april 2019.
Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev.

I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 7 apr (19 dagar kvar)