Senior controller till Försvarsmaktens Högkvarter PROD GEN

Senior controller till Försvarsmaktens Högkvarter PROD GEN

Om tjänsten

Till Genomförandeavdelningen inom Högkvarterets Produktionsledningen söks nu en Senior controller med inriktning mot planering och uppföljning av Försvarsmaktens materielunderhålls- och stödkostnader. Genomförandeavdelningen ansvarar för produktionsplanering och uppföljning av ekonomi inom förbandsproduktionen. Det innebär att avdelningen ger ut direktiv och styrningar till förband, skolor och centra för planering, genomförande och uppföljning. Avdelningen är även ansvarig och sammanhållande för verksamhetsuppdrag till förband, skolor och centra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen som senior controller innebär att du kommer att arbeta med planering, prognostisering och analyser avseende Försvarsmaktens materielunderhålls- och stödkostnader. Du kommer att medverka i att ta fram anvisningar och direktiv till Försvarsmaktens organisationsenheter. Inom ditt ansvarsområde kommer du samverka med ett brett kontaktnät både inom Försvarsmakten och andra myndigheter (exempelvis FMV).

Kvalifikationer
  • akademisk examen inom ekonomi
  • god analystisk förmåga
  • god förmåga att se helhet
  • kommunikativ och pedagogisk
Meriterande
  • erfarenhet av arbete inom ekonomifunktion inom Försvarsmakten och/eller FMV
  • erfarenhet av arbete med försvarslogistik
  • kunskap i SAP
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Placering

Tjänsten är placerad vid Försvarsmaktens högkvarter på Banérgatan i Stockholm.

Tillträde

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidare anställning. Provanställning 6 månader tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Sektionschef Niklas Björklund, tfn 08-788 80 05 alt. 072-188 81 85.

Senior controller Mattias Janhans, tfn 08-788 85 58 alt. 070-999 80 43.

Din ansökan med CV vill vi ha senast 9:e september 2018.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 sept (18 dagar kvar)