Sektionschef inom logistik

Sektionschef inom logistik

Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet till en organisation i förändring? Vi kan erbjuda dig en spännande vardag där ditt arbete har stor betydelse för Försvarsmaktens framtida arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Då försvarsmakten växer behöver vi upprätta mindre förrådsverksamhet inom viss del av Försvarsmakten för att kunna underlätta mottagning och utlämning samt förrådsställning av förnödenheter som ligger närmare användarna. Då denna verksamhet är under uppbyggnad söker vi nu en gruppchef som kommer vara delaktig i att bygga upp denna verksamhet samtidigt som du är en del i den dagliga produktionen.

Du leder verksamheten på plats mot uppsatta mål. Exempel på arbetsuppgifter inom förrådsverksamheten är hantering av materiel, redovisning av förnödenheter i FM redovisningssystem, inventering, transporter samt vård av hanteringsutrustning. Du prioriterar och omfördelar uppgifter inom sektionen samt skapar förutsättningar för ständigt förbättringsarbete,

I den framtida rollen kommer du få ett personalansvar som innebär bl.a. att du leder och fördelar det dagliga arbetet. Du kontrollerar och planerar arbetstid, tidsuttag, flex samt korttids ledighet och semester. Du ser till att upprätta en god anda på arbetsplatsen genom att värna om en hälsosam arbetsmiljö både fysiskt och psykosocialt. Du ansvarar för att arbetsplatsträffar genomförs samt utför medarbetarsamtal med underställd personal.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
Du som söker ska ha
 • Minst 3 årig gymnasial utbildning.
 • Chef/ledarerfarenhet
 • Flerårig erfarenhet inom förrådshantering.
 • Goda datakunskaper
 • Erfarenhet av redovisnings- och beställningssystem
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift i svenska.
 • B-körkort
 • Svensk medborgarskap
Meriterande
 • erfarenhet av Försvarsmaktens redovisningssystem Lift och Prio
 • truckförarutbildning
 • körkort BECE
 • erfarenhet att hantera säkerhetsklassad information
 • ADR-intyg
Personliga egenskaper
Då vi är inne i ett förändringsarbete är det viktigt att du är flexibel och har förmågan att anpassa dig efter förändrade omständigheter. Du kan omsätta dina tankar och idéer till konkreta arbetsuppgifter som driver vår verksamhet framåt. Du ska även ha förmågan att utföra ett naturligt ledarskap som är byggt på tillit, engagemang och målstyrning.

Vi eftersträvar arbetsglädje och hög kvalité i det vi gör om du har samma ambition kommer du trivas hos oss. För oss är det viktigt att vi har en positiv framtoning, att vi hjälps åt och att alla gör sitt bästa. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det även viktigt att vara en god lagkamrat och kunna samarbeta med olika delar av verksamheten såväl internt som externt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som militär eller civilt anställd

För dig som inte är anställd inom Försvarsmakten inleds anställningen med 6 månaders provanställning

Placeringsort är Stockholm och tillträde snarast eller enligt ök.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (1 dag kvar)