Samordnings- och expeditionsstabsassistent GSS K OR 4-5 vid Insatsstabens Stabsavdelning

Samordnings- och expeditionsstabsassistent GSS K OR 4-5 vid Insatsstabens Stabsavdelning

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga, och dessutom befinna dig mitt i händelsernas centrum? Insatsstabens stabsavdelning på Försvarsmaktens Högkvarter söker nu en stabsassistent (GSS K) för dig som är intresserad av stabsarbete och har erfarenhet av lednings, stabs- och samordningsverksamhet. Välkommen med din ansökan!

Försvarsmaktens Insatschef ansvarar för planering och genomförande av Försvarsmaktens nationella och internationella operationer. Stabsavdelningen stödjer Insatschefen och dennes stabschef med koordinering, samordning, samverkan och rådgivning. Stabsavdelningen består av ca 15 medarbetare, både civila och officerare. Samordningsenheten består av ett antal samordningsbefäl samt stabens expedition. Som stabsasistent kommer du spela en viktig roll i samordningen och koordineringen av Försvarsmaktens insatsverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Bistå samordningsbefälet i deras verksamhet
 • Stödja högre chef och stabschef genom att biträda dessa vid möten
 • Bedriva verksamheten vid Insatsstabens expediton
 • Säkerställa att expeditionstjänsten genomförs enligt gällande regelverk
 • Bistå i stabens ärendehantering inklusive lottning och uppföljning
 • Stötta Insatsstaben med administrativa uppgifter
 • Stötta avdelningen med förberedelser och genomförande av regelbundna arbetsmöten, konferenser och planeringsinternat
 • Aktivt medverka i stabens utvecklingsarbete
Kvalifikationer
 • Du har genomfört GSU eller värnplikt i Svenska Försvarsmakten
 • Du har lägst gymnasieexamen med goda betyg
 • Du har en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och på engelska
 • Du har en utmärkt social förmåga
 • Du delar Försvarsmaktens värdegrund
 • Goda kunskaper i Officepaketet
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet från arbete i militär stabs- och expeditionsmiljö
 • Erfarenhet från arbete i annan statligt förvaltning
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
 • Tjänstgöring i utlandstyrkan eller inom frivilligförsvaret
 • Erfarenhet av serviceinriktat administrativt arbete
 • B-körkort
 • Erfarenhet av PRIO/SAP
 • Erfarenhet av SharePoint
Personliga egenskaper
Tjänsten som stabsassistent ställer högra krav på att kunna stödja med hög precision i extremt komplexa skeenden och processer, ibland med korta tidsförhållanden. Av den anledningen behöver du vara stresstålig, strukturerad och med en välutvecklad förmåga att ta ansvar och initiativ. Du behöver ha lätt för att ta till dig ny kunskap.

Du kommer dagligen att interagera med ett stort antal människor vilket ställer höga krav på din sociala kompetens, samarbetsförmåga och din höga serviceanda. Samtidigt behöver du vara rustad med en hög integritet, noggrannhet och ha ett högt säkerhetsmedvetande. Vi ser det som en självklarhet att du delar Försvarsmaktens värdegrund. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en militär befattning nivå OR 4-5
Tillträde snarast enl. ök

Sista datum för ansökan är 2020-06-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I din ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar om tjänsten

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ins@mil.se, Frågor kopplat till rekryteringsprocessen ställs till HR Generalist Marie Mattsson. Nås via FM HKV växel 08-788 75 00

Fackliga kontaktpersoner

OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff

ovanstående kontaktpersoner nås via växeln på telefon 08-788 75 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 11 juni 2020 (13 dagar kvar)