Samordnare till chefen för insatsledningens genomförandeavdelning (INSS J3)

Samordnare till chefen för insatsledningens genomförandeavdelning (INSS J3)

Om tjänsten
Tjänsten som samordnare är organiserad på Försvarsmaktens Högkvarter vid insatsledningen och är underställd C J3. Du ingår i ett arbetslag med fokus på samordning och uppföljning av den verksamhet som leder till att insatschefens samlade ledningsbehov kan tillgodoses. Verksamheten varierar stort i såväl omfattning som tempo vilket gör att stödet till C J3 präglas av förmåga till förtänksamhet, omtänksamhet, flexibilitet, tillgänglighet och precision. Verksamhetens karaktär kräver ett högt säkerhetsmedvetande.

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både eget ansvar och möjligheter att arbeta tillsammans med andra. Försvarsmakten erbjuder alla sina medarbetare möjlighet att träna tre timmar i veckan på arbetstid och erhålla viss personlig träningsutrustning.

Samordnarens roll och huvudsakliga arbetsuppgifter
Som samordnare erbjuds ett omväxlande arbete där du tillsammans med medarbetarna vid INSS J3 utgör det direkta stödet. Tjänsten inrymmer praktiska arbetsuppgifter som att hantera kalender, brev, e-post och telefonsamtal, samt att skriva protokoll, ansvara för mötes- och resebokningar, ekonomisk planering och uppföljning samt att svara för hantering av öppna och sekretessbelagda handlingar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gymnasieexamen med administrativ och/eller ekonomisk inriktning eller motsvarande relevant utbildning och dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete. För arbetet krävs mycket goda datorkunskaper samt B-körkort.

God färdighet i Microsoft Office och vana att hantera IT-system som användare.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande kunskaper
Erfarenhet och kunskap från arbete i central ledning på Försvarsmakten.
Erfarenhet som chefssekreterare, sekreterare, assistent till chef och samordnare.

Kunskaper i Försvarsmaktens IT-stöd för dokument- och ärendehantering (VIDAR), Försvarsmaktens integrerade affärssystem för ekonomi, HR och logistik (PRIO) och i Försvarsmaktens verksamhetsstödsystem EMILIA.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga särskilt stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter, din personliga mognad och integritet samt ditt sekretess- och säkerhetsmedvetande.

Tillträde
Snarast eller efter överenskommelse.
Civil befattning, tillsvidareanställning 100%.

Övrigt
Om du idag inte är tillsvidareanställd i Försvarsmakten så tillämpas 6 månaders provanställning. Placeringsorten är Stockholm (Lidingövägen). Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C J3, kommendör Magnus Lüning 08-788 71 30. magnus.luning@mil.se

Stf C J3, överstelöjtnant Daniel Rydberg 08-788 84 95. daniel.rydberg@mil.se

Fackliga företrädare vid HKV
OFR/O HKV, Arne Nilsson

SACO HKV, Camilla Robertsson

Försvarsförbundet, OFR/S HKV - Kjell Tetzlaff

SEKO HKV Lise-Lotte Larsson

Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-15

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (50 dagar kvar)