Samordnare till Försvarsmaktens personal och antagnings nämnd

Samordnare till Försvarsmaktens personal och antagnings nämnd

Avdelningen Militär Grundrekrytering består av 16 medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Här finns såväl civil som militär kompetens. Vi spelar en viktig roll i Försvarsmaktens personalförsörjning på både kort och lång sikt.

Arbetsplatsen är resultat- och utvecklingsorienterad med en positiv framåtanda där medarbetare ständigt utvecklas. Kortfattat är avdelningens uppdrag att samordna och stödja Försvarsmakten i den praktiska hanteringen från attraktion till grundläggande utbildning och vidare till ett fortsatt engagemang efter värnpliktstjänstgöring. Arbetet är förlagt till Försvarsmaktens HR Centrum på Sandhamnsgatan 63 vid Gärdet. Utanför kontoret finns Gärdets fält och Djurgården, tillgång till naturområden och gym. En fördel för dig som vill jobba mitt i Stockholm och ändå nära naturen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Samordna och bereda ärenden till Försvarsmaktens personal och antagnings nämnd (FM PFN/ATN). Du utgör ett kvalificerat konsultativt stöd till Stridskrafterna (SK) och Försvarsgrenarna (FG) i frågor som rör avdömningsärenden bemanningsuppdrag och antagning till nivåhöjande utbildning (HSOU, HOP och TSK. Du kommer i ditt arbete att bereda och föredra ärenden som beslutas av Personaldirektören, Produktionschefen, Förbandsproduktionschefen eller chefen för Genomförandeavdelningen.

Du medverkar även till utvecklingen inom området personalförsörjning i Försvarsmakten. Stor del av arbetet sker i samarbete med Ledningsstabens personalavdelning och försvarsgrenarnas/stridskrafternas kompetensområdesföreträdare m fl.

Krav

Kvalifikationer:
  • Akademisk utbildning inom arbetsrätt, juridik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Mycket goda kunskaper om Försvarsmaktens styrande dokument.
  • Goda kunskaper i Excel.
Personliga egenskaper som krävs för befattningen:
Egenskaper som uthållighet, stabilitet, strukturerad och noggrann är nödvändiga för befattningen. Att skapa goda relationer och kunna kommunicera tydligt i tal och skrift är viktiga samt att vara en person med integritet och lyhördhet. Förmåga att kunna växla mellan en ledande och stödjande roll.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Meriterande:
- Tjänstgöring som Officer eller reserv Officer, inom HR funktion Försvarsmakten

Övrigt:
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom försvarsmakten.
Heltid

Placering:
HR Centrum Sandhamnsgatan 63 Stockholm.

Tillträde:
Snarast eller efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31, bifoga CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är mest lämplig för denna befattning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Avdelningschef Anders Ahlner 070-289 89 38

Fackliga representanter
SACO, Madeleine Bagge
SEKO, Åsa Karlsson
OFRS, Kjell Tetzlaff
OFRO, Arne Nilsson

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (12 dagar kvar)