Samordnare specialist- och reservofficersrekrytering

Samordnare specialist- och reservofficersrekrytering

Vill du bidra med din kompetens för att hantera antagningen till specialist- och reservofficersutbildningar samt verka för arbetet med att rekrytera framtidens officerare? Skulle du stimuleras av att vara en länk i Försvarsmaktens viktiga arbete med att säkerställa en välfungerande antagningsprocess som är enhetlig och rättsäker?

För att möta det ökade behovet av officerare till Försvarsmakten förstärker FM HRC funktionen för rekrytering till grundläggande officersutbildning. Utöver det löpande arbetet med antagningsprocesser arbetar du, som samordnare, kontinuerligt med utveckling av verksamheten för officersrekrytering. Du kommer att tillhöra avdelningen Rekrytering och Karriärstöd med ca 25 medarbetare, som arbetar med flera områden inom rekrytering och karriärplanering inom Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som samordnare för officersrekrytering kommer du att fokusera på antagning till de grundläggande officersutbildningarna. Arbetet innebär planering, genomförande och uppföljning av antagningsprocesserna för de olika utbildningarna. Du kommer ansvara för att ta fram antagningsordningar och anvisningar till Försvarsmaktens organisationsenheter. Vidare medför befattningen ansvar för att förbereda och sammanställa underlag för antagningsbeslut, utifrån beslutad antagningsordning, liksom att vara föredragande för Försvarsmaktens antagningsnämnd.

I samråd med Högkvarteret, Rekryteringsmyndigheten och organisationsenheterna i FM bereder du ärenden för hela organisationen. Samverkan med företrädare för armén, marinen och flygvapnet samt förbandens rekryteringsofficerare då kvalitetssäkring av samtliga underlag är en naturlig del av ditt dagliga arbete. Du kommer även att delta i utvecklingsarbetet med Försvarsmaktens personalförsörjning och kommer bli insatt i relevant förvaltningsrätt.

Kvalifikationer
  • Personalvetare eller annan likvärdig utbildning inom personalområdet
  • Erfarenhet av operativt och strategiskt personalarbete
  • Då stor del av arbetet består av dokumentering i Excel och Word har du mycket god kunskap i - liksom erfarenhet av - dessa verktyg
Meriterande
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten alternativ annan statlig myndighet
  • Praktisk erfarenhet av förvaltningsrätt
  • Erfarenhet av FM dokumenthanteringssystem Vidar
  • Erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling
Personliga egenskaper

Du är ansvarstagande och har hög integritet. Du planerar och arbetar systematiskt och har uthållighet att driva arbeten i mål. Du uppmärksammar detaljer för att säkerställa kvalitet. Där du identifierar förbättringsmöjligheter initierar och driver du på förändringar för att nå bästa möjliga resultat. För att lyckas i detta är du bra på att skapa goda relationer och förmedla information så att andra förstår. Du är lika van vid att själv strukturera ditt arbete som att arbeta med andra för att gemensamt lösa en uppgift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Med anledning av gruppens sammansättning, är kvinnor är särskilt välkomna med sin ansökan.

Övrigt

Arbetsort: Stockholm

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tillsvidare, befattningen är en civil befattning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Avdelningschef Marie Gunnarsson 0733-386219 och samordnare officersrekrytering Sara Andersson 070-918 44 38

Fackliga representanter på telefon 08-788 75 00:
SACO Camilla Robertsson,

SEKO Jörgen Stehn,

OFR/S Pia Almström,

OFR/O Arne Nilsson.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-05-01. I din ansökan vill vi att du bifogar ett CV och personligt brev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 maj 2019 (12 dagar kvar)