SUA-handläggare till Högkvarteret

SUA-handläggare till Högkvarteret

Säkerhetssektionen vid Försvarsmaktens Högkvarter söker dig som vill vara med att stödja och utveckla säkerhetsskyddet vid förbandet Högkvarteret.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som SUA-handläggare (Säkerhetssyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal) kommer du att arbeta med säkerhetsskydd i komplexa termer och dess planering på lång- och kort sikt. Du kommer att inom SUA området bl.a:
 • Vara stöd och kravställare till verksamhetsägaren inför upphandling
 • Följa upp och kontrollera befintliga avtal
 • Vidareutveckla rutiner och instruktioner inom SUA-området
 • Bidra till att utbilda personal inom säkerhetsskyddsavtal
Kvalifikationer
 • Erfarenheter av tjänstgöring i Högkvarteret
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska
 • Goda kunskaper i Microsoft Office
 • Godkänd FM FysS nivå 2
Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av säkerhetstjänstarbete
 • Kunskaper om upphandlingsprocesser
 • Kunskap om lagar och författningar avseende SUA området
 • Genomförda studier vid högskola
 • Utbildning vid FMUndSäkC
 • Erfarenhet av att arbeta i IS UNDSÄK
Personliga egenskaper

Du förväntas aktivt bidra till en trivsam arbetsmiljö och dela Försvarsmaktens värdegrund. Vi lägger därför stor vikt på rätt personliga egenskaper.

Vi ser att du som sökande har en hög social kompetens och är utåtriktad, då arbetet kräver en välutvecklad samarbetsförmåga och förståelse för andra verksamheter. Vidare ser vi att du ska inneha ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du behöver känna dig bekväm med att möta nya människor och situationer samt kunna tala inför både större och mindre grupper. Arbetet ställer krav på hög integritet med ett högt säkerhetsmedvetande och förmåga att hantera tempoväxlingar.

Övrigt

Tillträde: Efter överenskommelse.

Upplysningar kring befattningen lämnas av Glenn Nilsson, telefon: 08-788 75 00.

Din ansökan skall innehålla CV med minst tre referenser samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du berättar om dig som person och motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret

SACO HKV, Camilla Robertsson

OFR/S HKV, Pia Almström

SEKO Försvar HKV, Hans Monthan

OFR/O HKV, Arne Nilsson

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-01

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 nov 2019 (14 dagar kvar)