Säkerhetshandläggare

Säkerhetshandläggare

Vi söker dig som har erfarenhet av säkerhetsarbete främst inom bevakningsfrågor. Som säkerhetshandläggare ingår du i säkerhetssektionen vid Försvarsmaktens Högkvarter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som säkerhetshandläggare bevakning är din huvudsakliga roll att vara kontaktperson mot bevakningstjänsten inom
Högkvarteret. Du har det övergripande funktionsansvaret för bevakningstjänsten, vilket innebär kontinuerlig översyn och* revidering av rutiner, deltagande i projekt och möten avseende bevakningen samt ha en nära dialog med platschef och skyddsvakter. Vidare stödjer du skyddsvakterna i deras arbete och är deras första kontakt vid särskild händelse

Kvalifikationer
  • Goda kunskaper om skyddslagen och säkerhetsskyddslagen
  • Erfarenhet att stödja, leda och fördela arbete
  • Mycket god vana att hantera sekretess och sekretessbelagda uppgifter
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
Meriterande
  • Eftergymnasial utbildning inom säkerhetsområdet
  • Tidigare erfarenhet av säkerhetsskyddstjänst
  • God insyn i Försvarsmaktens verksamhet
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god kommunikativ- och samarbetsförmåga. Arbetet innebär ett nära samarbete med bevakningsorganisationen samt annan personal vid Högkvarteret, du behöver därför vara utåtriktad och ha en hög social kompetens. Som person är du prestigelös, ansvarstagande och du har ett engagemang i att driva ditt funktionsområde framåt. Du är bekväm med att möta nya människor och situationer samt du trivs med att tala inför större och mindre grupper. Arbetet ställer krav på hög integritet, högt säkerhetsmedvetande och förmåga att hantera tempoväxling. Du förväntas aktivt bidra till en trivsam arbetsmiljö och dela Försvarsmaktens värdegrund. HKV STAB Säk lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträde: Efter överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Lidingövägen, Stockholm

Upplysningar kring befattningen lämnas av
HKV Säkerhetschef Glenn Nilsson, telefon: 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-23. Din ansökan skall innehålla CV med referenser samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du berättar om din person och motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 23 okt 2020 (1 dag kvar)