Säkerhetshandläggare behörighetsstyrning till militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Säkerhetshandläggare behörighetsstyrning till militära underrättelse- och säkerhetstjänsten

Sektionen för intern säkerhet vid militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Must, söker nu en säkerhetshandläggare för Identity access management, IAM, som i huvudsak kommer att arbeta med behörighetsstyrning för Must i Försvarsmaktens informationssystem.

Som medarbetare förutsätts att Du aktivt bidrar i arbetet med att utveckla sektionens och funktionsområdets metoder och rutiner. Då de system som Must använder är i ständig utveckling förutsätts du vara flexibel, lyhörd och deltar i utvecklingen av sektionens och Must behov i nya system.

I arbetet ingår resor i huvudsak inom Sverige.

Must interna Säkerhetstjänst arbetar aktivt med att förebygga och motverka säkerhetshot inom fysiskt skydd, informationssäkerhet och personskydd. Enhetens har hög kompetens såväl militärt som civilt med stor erfarenhet från militära och andra relevanta samhällsområden. Must interna säkerhetstjänst arbete präglas av kompetens, integritet och kvalitet samt den goda gruppdynamik som den kännetecknas av och värnar om.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet av informationshantering och behörighetsstyrning
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Kännedom om Försvarsmaktens organisation
Meriterande kvalifikationer
  • Utbildning inom underrättelsetjänst och säkerhetstjänst
  • Arbetat inom ramen för säkerhetstjänst
  • Kunskap om utveckling av informationssystem
  • Kunskap om kommande informationssystem och teknik
  • Erfarenhet av arbete i IS UNDSÄK
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har hög integritet och är servicemedveten och ansvarstagande. Du kommer att arbeta i en kompetent verksamhet som kräver hög kvalité och ställer krav på sina medarbetare. Arbetet ställer också höga krav på lyhördhet samt att vara öppen för förändring. Du skall kunna arbeta självständigt men även samarbeta i grupp och sektion.

Du skall kunna tåla tempoväxlingar och stressituationer samtidigt som Du är strukturerad och noggrann. Som person har Du lätt att knyta kontakter och skapa ett förtroende. Då arbetet präglas av uppgifter med hög sekretess krävs ett gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Säkerhetschef Martin Bissmarck, 08-788 75 00.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, provanställning tillämpas
Arbetsort: Stockholm

Fackliga representanter:
SACO - Anders Markow, OFR/O - Roger Ericsson
Samtliga nås via växel: 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2020-02-16.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)