Säkerhetschef vid Produktionsledningen på Högkvarteret

Säkerhetschef vid Produktionsledningen på Högkvarteret

Befattningen erbjuder
Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga och dessutom utvecklas på ett personligt plan? Har du erfarenhet från säkerhetstjänst och tycker att det är viktigt med en hög informationssäkerhet. I så fall ska du söka tjänsten hos oss på Produktionsledningen i Försvarsmaktens högkvarter!

Om Produktionsledningen
Produktionsledningens övergripande ansvar är att producera krigsförband, bestående av personal och materiel, för att kunna genomföra insatser nationellt och internationellt.

Chefen för produktionsledningen (C PROD) planerar, leder och följer upp verksamheten vid Försvarsmaktens förband, skolor och centrum. Vidare svarar Produktionschefen för utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av förnödenheter, materiel, IT-system, tjänster och infrastruktur.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din uppgift är att stödja C PROD med att utveckla, leda och följa upp Produktionsledningens säkerhetsskyddsarbete. Du kommer i din befattning att vara biträdande säkerhetschef till Högkvarterets säkerhetschef och ha ett nära samarbete med Försvarsmaktens säkerhetsskyddschef.

Övergripande huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Leda och samordna Högkvarterets säkerhetsskyddsarbete internt inom Produktionsledningen.
 • Leda och samordna det säkerhetsskyddsarbete som ska genomföras inom det verksamhet som Produktionsledningen ansvarar för.
 • Genomföra säkerhetsskyddsanalyser och upprätta säkerhetsskyddsplaner.
 • Kontinuerligt uppdatera och analysera hotbilder.
 • Genomföra föredragningar på ledningsnivå.
 • Samverka med övrig säkerhetsorganisation inom Högkvarteret..
Kvalifikationer
 • Aktuell auktorisation som säkerhetschef i Försvarsmakten eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Grundläggande förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska
 • God förmåga att hantera Office programvaror.
Meriterande
 • Relevant utbildningsbakgrund inom säkerhetsskydd och informationssäkerhet, exempelvis genomförda kurser vid FM UndSäkC eller likvärdiga civila utbildningar
 • Tjänstgöring inom den militära säkerhetstjänsten och därmed god kännedom om Försvarsmaktens organisation och dess regelverk för säkerhetsskyddstjänsten
 • Relevant och aktuell erfarenhet av att arbeta med motsvarande arbetsuppgifter inom statlig myndighet
 • Erfarenhet i rollen som säkerhetschef inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god insikt och förståelse för myndigheter och större organisationsstrukturer samt har förmåga att tydliggöra målsättningar som ska omsättas i planer och genomföras i verksamheten. Du kan sätta uppgifter i ett större och övergripande sammanhang och är i hög grad självgående där du trivs med att ta egna initiativ i ditt arbete.

Vidare är du flexibel och prestigelös och trivs med att arbeta i ett högt tempo eftersom arbetet präglas av att anpassa och prioritera arbetsuppgifter i en omväxlande vardag med parallella uppgifter. Du trivs med att samverka och samarbeta med andra, har en väl utvecklad kommunikationsförmåga och en hög personlig integritet.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsort: Placering på Högkvarteret i Stockholm
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde snarast, tidigast den 2022-07-01

Upplysningar om befattningen
Vid frågor om befattningen är du välkommen att kontakta Stig-Olof Krohné, avdelningschef, tel: 070-3292415.

Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
SEKO HKV Liselotte Larsson
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-25. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (4 dagar kvar)