Säkerhetschef till Försvarsmaktens cyberförsvar i Stockholm

Säkerhetschef till Försvarsmaktens cyberförsvar i Stockholm

Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld?

Världen över så ökar antalet attacker över internet mot datorer och servrar, vilket kan få stora konsekvenser för samhällsviktiga funktioner och kritiska it-system. Försvarsmakten utvecklas och anpassar sig för att stärka Sveriges cyberförmåga ytterligare

I rollen kommer du att ansvara för att utveckla och driva den dagliga verksamheten. Rollen innebär också både funktions- och personalansvar. Vi söker dig som är ansvarstagande, har god förmåga att kommunicera och förankra betydelsen av säkerhetstjänst inom organisationen.

Om befattningen
I befattningen kommer du att utöva personalansvar och vara arbetsledande samtidigt som du utvecklar verksamheten. Du leder både civil och militär personal och samverkar med andra delar av Försvarsmakten inom ramen för säkerhetstjänsten. Arbetet syftar till att skydda och vara förutsättningsskapande för Försvarsmaktens cyberoperationer.

Du kommer att tillsammans med dina medarbetare utveckla och leda en verksamhet omfattande administrativ säkerhet, fysisk säkerhet, informations- och it-säkerhet samt signalskydd.

Inom ramen för befattningen:
 • Leder och samordnar verksamhetens säkerhets- och signalskyddstjänst.
 • Leder personal som ansvarar för informations- och it-säkerhet.
 • Stödjer verksamheten och chefer med säkerhets- och signalskyddsfrågor.
 • Leder verksamhetens säkerhetsplanering.
 • Upprättar och vidmakthåller styrande dokument inklusive verksamhetens säkerhetsskyddsanalys.
 • Ansvarar för den fysiska säkerheten (lås, larm, bevakning, behörigheter m m).
 • Ansvarar för att organisationen i helhet utbildas i grunderna avseende säkerhets- och signalskyddstjänst.
Försvarsmakten kommer att erbjuda dig spännande och utmanande arbetsuppgifter samt goda möjligheter till vidare kompetensutveckling.

Kvalifikationer
 • Officer (OF 2-3) eller för tjänsten relevant civil akademisk utbildning.
 • Relevant erfarenhet av personal- och verksamhetsansvar.
 • Erfarenhet och dokumenterad kunskap inom säkerhetstjänst.
 • Goda it-kunskaper.
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Meriterande
 • Kunskaper om cyberoperationer och cybermiljön.
 • Erfarenhet och kunskap av både säkerhets- och signalskyddstjänst.
 • Formell säkerhetsutbildning från till exempel Försvarsmakten eller Säkerhetspolisen.
 • Certifieringar inom informationssäkerhet.
 • Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens it-system.
Personliga kvalifikationer

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du behöver vara noggrann och kunna tillämpa ett kritiskt förhållningssätt i ditt arbete. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra men även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken och drivs av att utveckla ditt ledarskap och din profession.

Övrigt

Försvarsmakten kommer att erbjuda dig spännande och utmanande arbetsuppgifter samt goda möjligheter till kompetensutveckling.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Arbete på annan ort samt beredskap och skiftarbete kan förekomma.Resor i tjänsten kan förekomma både nationellt och internationellt. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten.Placeringsort, Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse. Frågor om tjänsten mejlas till cyberintresse@mil.se

Din ansökan vill vi ha senast den 2022-08-21, ansökan med meritförteckning skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 806410 eller via brev till Försvarsmakten Högkvarteret/LEDS CIO Cyberförsvar, Lidingövägen 24, 115 57 Stockholm, märk kuvertet "Ansökan" och ange annonsens referens

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (12 dagar kvar)