Säkerhets- och signalskyddschef till Försvarsmaktens Cyberförsvar

Säkerhets- och signalskyddschef till Försvarsmaktens Cyberförsvar

Vill du värna om Sverige och bidra till att skydda en verksamhet som har till uppgift att förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system? Vill du delta i och verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift med att försvara Sverige. Då kan du vara den vi söker efter.

Vi söker nu en chef inom säkerhets- och signalskyddstjänst till Försvarsmakten cyberförsvar. Vi söker dig som är nyfiken för eller redan brinner för säkerhets- och signalskyddstjänst. Du vill ta dig an en utvecklande och ledande roll.

I befattningen kommer du att utöva personalansvar och vara arbetsledande samtidigt som du utvecklar verksamheten. Du leder både civil och militär personal och samverkar med andra delar av Försvarsmakten inom ramen för säkerhets- och signalskyddstjänsten. Ditt arbete och den verksamhet du utövar chefskap för skyddar och är förutsättningsskapande för Försvarsmaktens cyberoperationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten ges du möjlighet att utveckla dig inom säkerhets- och signalskyddstjänst relativt Försvarsmaktens cyberoperationer samtidigt som du aktivt arbetsleder och deltar i utveckling av verksamheten, personalen, metoder och teknik. Du kommer att tillsammans med medarbetare utveckla och leda en verksamhet omfattande administrativ säkerhet, fysisk säkerhet, informations- och it-säkerhet samt signalskydd.

Inom ramen för denna befattning:
 • Leder och samordnar du säkerhets- och signalskyddstjänsten vid verksamheten
 • Leder du personal som ansvarar för informations- och it-säkerheten
 • Stödjer du verksamheten och chefer med säkerhets- och signalskyddsfrågor
 • Leder du verksamhetens säkerhetsplanering
 • Upprättar och vidmakthåller du styrande dokument inklusive verksamhetens säkerhetshotbild
 • Ansvarar du för den fysiska säkerheten (lås, larm, bevakning, behörigheter mm)
 • Utbildar du i grunderna avseende säkerhets- och signalskyddstjänst
Kvalifikationer
 • Officer (OF 2-3) eller för tjänsten relevant civil akademisk utbildning
 • Erfarenhet av personal- och verksamhetsansvar
 • Erfarenhet och dokumenterad kunskap inom säkerhets- eller signalskyddstjänst
 • Goda it-kunskaper
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande
 • Kunskaper om cyberoperationer och cybermiljön
 • Erfarenhet och kunskap av både säkerhets- och signalskyddstjänst
 • Formell säkerhetsutbildning från FMUndSäkC
 • Formell signalskyddsutbildning från TSS
 • Certifieringar inom informationssäkerhet
 • Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens IT-system
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du bör vara noggrann och kunna tillämpa ett kritiskt förhållningssätt. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra men även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken och drivs av att utveckla ditt ledarskap och din profession.

Övrigt
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med för tjänsten andra relevanta tester. Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm. Tillträde, enligt överenskommelse. Upplysningar om tjänsten eller rekryteringsprocesen mejlas till cyberintresse@mil.se.
Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2020-11-29. Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 545563.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (6 dagar kvar)