Psykologer till Försvarshälsan

Psykologer till Försvarshälsan

En av tjänsterna är en tillsvidareanställning med tillträde 2019-01-01 och sex månaders provanställning. Den andra tjänsten är en vikarieanställning under perioden 2018-09-01 - 2020-06-30, med eventuell möjlighet till förlängning. Ange i din ansökan om du ansöker till båda alt. en av de utlysta tjänsterna.

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och är aktiva i Försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också hälso- och sjukvård för rekryter, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandets samlade insatser.

Försvarshälsan Livgardet bedriver verksamhet i Kungsängen, vid Gärdet i Stockholm samt vid Militärhögskolan Karlberg.

Arbetsuppgifter:
Välkommen till en befattning som psykolog i en omväxlande och spännande miljö! Psykologens arbete inom Försvarshälsan Livgardet innefattar psykosociala arbetsmiljö- och hälsofrågor på individ-, grupp- och organisationsnivå. Arbetet innebär bl a stress- och konflikthantering, kris- och stödsamtal, handledning av chefer och medarbetare samt medverkan vid rehabiliteringsutredningar. Som psykolog är du också delaktig i verksamhet inför, under och efter nationella och internationella insatser. Vidare är en prioriterad uppgift att stötta befäl och värnpliktiga i grundutbildningen av soldater.

Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt ha ett nära samarbete med Försvarshälsans tvärprofessionella arbetslag. Tjänstgöringen sker på Livgardet i Kungsängen norr om Stockholm respektive vid vår företagshälsovårdsenhet på Gärdet i Stockholm.

Kvalifikationer:
 • Legitimerad psykolog med minst tre års erfarenhet inom yrket.
 • Dokumenterad klinisk erfarenhet, gärna med inriktning KBT.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
 • B-körkort.
Meriterande:
 • Erfarenhet av företagshälsovård.
 • Erfarenhet av arbetsförmågebedömningar.
 • Erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering.
 • Erfarenhet av vuxenpsykiatri eller kliniskt arbete med unga vuxna.
 • Teoretisk och praktisk erfarenhet av utbildningsinsatser.
 • Kunskap och erfarenhet av ledarskaps- och organisationsutveckling.
 • Andra utbildningar/certifieringar inom psykologi förutom psykologprogrammet.
 • Tidigare arbete inom Försvarsmakten eller annan relevant kunskap om organisationen.
Personliga egenskaper:
Du har egen drivkraft, är kundorienterad och trivs att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier. Du har hög personlig integritet och kan fatta självständiga beslut. Flexibilitet och samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten liksom god fysisk kondition. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Arbetsort: tjänsterna är förlagda till Försvarshälsan Livgardet i Kungsängen (nordväst om Stockholm) samt till vår mottagning vid Gärdet i centrala Stockholm. Närmare klargörande av huvudsaklig tjänstgöringsort kommer att beredas under aktuell rekryteringsprocess.

Individuell lönesättning.

Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Kontaktperson:
Linus Hörnberg, enhetschef Försvarshälsan Livgardet, tfn 070-213 84 90, linus.hornberg@mil.se , Sophie Karlsson, psykolog vid Försvarshälsan Livgardet, tfn 073-370 58 74, sophie.karlsson@mil.se

Fackliga representanter:
SACO-F Catarina Malmrot,
SEKO-F Thomas Klasson,
OFR/S Madeleine Daleo,
OFR/O Stefan Morin,
Samtliga nås via växeln 08-584 540 00.

OBS! Vänligen ber vi dig att ha överseende med semestertider och begränsad tillgänglighet under juli månad.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-19. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ange löneanspråk i din ansökan. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange även om du ansöker till båda alt. en av de utlysta tjänsterna.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)