Psykolog till Försvarshälsan Livgardet/Stockholm

Psykolog till Försvarshälsan Livgardet/Stockholm

Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet. Försvarshälsan ansvarar för hälso- och sjukvård för rekryter och kadetter samt företagshälsovård för anställd personal inom Försvarsmakten.

Försvarshälsan Livgardet bedriver verksamhet vid våra avdelningar i Kungsängen nordväst om Stockholm, i centrala Stockholm samt vid Militärhögskolan Karlberg i Solna. Vi har också ett uppdrag att leverera hälso- och sjukvård för rekryter som utbildas i Falun.

Arbetsuppgifter
Välkommen till en befattning som psykolog i en omväxlande och spännande miljö! Psykologens arbete inom Försvarshälsan Livgardet innefattar psykosociala arbetsmiljö- och hälsofrågor på individ-, grupp- och organisationsnivå. Arbetet innebär bland annat stress- och konflikthantering, kris- och stödsamtal, handledning av chefer och medarbetare samt medverkan vid rehabiliteringsutredningar. Som psykolog är du också delaktig i verksamhet inför, under och efter nationella och internationella insatser. Vidare är en prioriterad uppgift att stötta befäl och värnpliktiga i grundutbildningen av soldater.

Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete samt ha ett nära samarbete med Försvarshälsans tvärprofessionella arbetslag. Tjänstgöringen sker huvudsakligen på vår avdelning i Stockholm, på Lidingövägen 28.

Kvalifikationer
 • Legitimerad psykolog med minst tre års aktuell erfarenhet inom yrket.
 • Dokumenterad klinisk erfarenhet, gärna med inriktning KBT.
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
 • Innehav av B-körkort.
Meriterande
 • Erfarenhet av företagshälsovård.
 • Erfarenhet av arbetsförmågebedömningar.
 • Erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering.
 • Erfarenhet av vuxenpsykiatri eller kliniskt arbete med unga vuxna.
 • Teoretisk och praktisk erfarenhet av utbildningsinsatser.
 • Kunskap och erfarenhet av ledarskaps- och organisationsutveckling.
 • Andra utbildningar/certifieringar inom psykologi förutom psykologprogrammet.
 • Tidigare arbete inom Försvarsmakten eller annan relevant kunskap om organisationen.
Personliga egenskaper
Du har egen drivkraft, är kundorienterad och trivs att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier. Du har personlig integritet och kan fatta självständiga beslut. Flexibilitet och samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med en inledande provanställning under sex månader. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt särskild överenskommelse.

Den utlysta tjänsten är i huvudsak förlagd till vår mottagning vid Försvarshälsan Stockholm som huserar på Livgardets kavallerikasern på Lidingövägen 28, i centrala Stockholm.

Tjänstgöring vid våra andra avdelningar kan vid behov förekomma och du är en resurs för hela enheten.

Arbetstid: 40 h/v, heltidstjänstgöring med flextidsavtal. Verksamheten bedrivs till allra största del på dagtid med fria helger och veckoslut. Personal i Försvarsmakten har enligt avtal möjlighet till fysisk träning på arbetstid upp till tre timmar/vecka.

Individuell lönesättning, ange löneanspråk i din ansökan.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av:
Linus Hörnberg, enhetschef
Försvarshälsan Livgardet
070-213 84 90, linus.hornberg@mil.se

Helene Dahlgren, avdelningschef/företagssköterska
Försvarshälsan Livgardet/Stockholm
tel. 076-890 49 64, helene.dahlgren@mil.se

AnnSophie Brezén, HR-specialist rekrytering
Försvarsmaktens HR-centrum
tel. 072-993 35 97, annsophie.brezen@mil.se

Fackliga representanter:
Kontaktas via växeln: 08-584 540 00
OFR/S
SACO-F
OFR/O
SEKO-F

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-30. Den ska innehålla CV samt anställningsbrev som beskriver varför du är lämpad för befattningen.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (16 dagar kvar)