Processcontroller inom IT Service till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST)

Processcontroller inom IT Service till Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST)

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Must söker nu en Processcontroller med uppdraget att leda och utveckla Service Delivery vid Must interna servicefunktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Processledare inom Service Delivery leder och utvecklar du interaktion och tjänstegränssnitt mellan IT-leverantörer och användare vid Must. Med fokus på Service Management arbetar du med kontinuerlig och verksamhetsdriven förbättring inom Must samt i gränsytor inom myndigheten. I uppdraget ingår att fånga in/omhänderta behov samt sätta dem i perspektiv mot gällande inriktning och därmed bidra till ett sammanhållet erbjudande av nuvarande och kommande tjänster. Uppdraget omfattar hantering av löpande ärenden, vidareutveckling av ärendehantering, interna projekt, deltagande i arbetsgrupper och processutvecklingsarbete samt genomförande av externa möten och seminarier.

Vem är du?
Vi söker dig som vill vara med att leda utvecklingen av Service Delivery vid Must. Med ett kundorienterat angreppssätt i kombination med analytisk förmåga, hög integritet och personlig mognad leder du det löpande arbetet med leveransen av tjänster till användarna. Du arbetar strukturerat med förmåga att hantera parallella ärenden samtidigt. Du uttrycker dig tydligt och pedagogiskt. Du är en god lagspelare som utvecklar samarbete inom grupper och mellan verksamheter.

Kvalifikationer
Vi ställer som krav att du uppfyller följande kriterier:
 • Relevant högskoleexamen eller motsvarande, alternativt vad arbetsgivaren bedömer som en motsvarande erfarenhet,
 • God erfarenhet av processarbete i minst 2 år med dokumenterad erfarenhet, som kan visas upp på begäran,
 • Vana av att verka i större verksamheter med processer där kunder och service står i fokus,
 • Dokumenterad erfarenhet av projektledning som kan visas upp på begäran,
 • Erfarenhet av kravställningsarbete, för t.ex. ärendehantering, samt agila metoder,
 • God förmåga att utrycka dig på ett tydligt och välformulerat sätt, i tal och skrift.
Meriterande
Det är meriterande om du uppfyller några av dessa kriterier:
 • Funktionschefserfarenhet, t.ex. som förvaltningsledare eller motsvarande, som inkluderar arbete med ITIL/ITSM eller Service Management,
 • Erfarenhet av stabs- och beredningsarbete från statlig myndighet,
 • Erfarenhet av upphandling (LOU), avtal och uppföljning av SLA,
 • Erfarenhet av att såväl etablera som vidareutveckla och förvalta servicetjänster,
 • Erfarenhet från arbete med/vid olika beredskapsnivåer, gärna inom totalförsvaret,
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhet.
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen gör skillnad för Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se ange "Processcontroller - IT service" i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow för Saco-S, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-29. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (11 dagar kvar)