Planarkitekt, handläggare till Infrastrukturavdelningen på Högkvarteret

Planarkitekt, handläggare till Infrastrukturavdelningen på Högkvarteret

Vill du arbeta med bevakningen av riksintressen för totalförsvarets militära del? Vi erbjuder möjligheten att kombinera civil samhällsbyggnadskompetens med ett intresse för Försvarsmakten och vårt uppdrag.

Som handläggare ingår du i gruppen för fysisk planering. Huvuduppgiften är att svara på remisser inom samhällsplanering för hela landet. I beredningen av ärendena samverkar du såväl internt inom Försvarsmakten som med andra myndigheter. Du producerar inte egna plandokument, men får möjlighet att handlägga ärenden i alla nivåer: från bygglov till regional planering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Handlägga remisser från kommuner, länsstyrelser m.fl.
  • Delta i beredningen av strategiskt viktiga frågor inom riksintresseområdet
  • Som Försvarsmaktens representant delta i kommunalt och statligt planeringsarbete, som översiktsplanering
  • Utbilda, såväl internt som externt, t.ex. tjänstemän vid kommuner, länsstyrelser m.fl.
Kvalifikationer:
  • Relevant akademisk examen (planarkitekt, lantmätare eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig)
  • God kunskap om plan- och bygglagen samt miljöbalken
  • En väl utvecklad kommunikativ förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt att hantera information i form av kartor och text
Meriterande kvalifikationer:
  • Erfarenhet av arbete med samhällsplanering/fysisk planering inom myndighet eller kommun
  • Kunskap om Försvarsmaktens och totalförsvarsmyndigheternas arbete/organisation/uppdrag
  • God kunskap av att hantera och producera underlag i GIS
Personliga egenskaper:
För att trivas hos oss krävs det att du har ett stort samhällsintresse, delar Försvarsmaktens värdegrund och är beredd att representera Försvarsmakten och myndighetens verksamhet i din yrkesroll. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med ett stort eget ansvar samtidigt som du arbetar nära dina kollegor. Du trivs med stundtals hög arbetsbelastning och kan hantera. Du kan självständigt handlägga ärenden, företräda myndigheten i officiella sammanhang och har hög integritet. Du är bekväm med att hålla presentationer för såväl små som stora åhörargrupper och är van att kommunicera med såväl sakkunniga som privatpersoner via e-post och telefon. I rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Camilla Bramer, Delprocessledare Fysisk planering.

Fackliga representanter
SACO, Camilla Robertsson
Försvarsförbundet, Pia Almström
SEKO, Hans Monthan
Officersförbundet, Arne Nilsson
Samtliga nås via Försvarsmaktens växeln på 08 788 75 00

Övrigt
Tjänsten är placerad vid Infrastrukturavdelningen på Högkvarteret, arbetsort Stockholm.
Tjänsten är civil, tills vidare och inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde 2019-01-01.

Svenskt medborgarskap är ett krav och säkerhetsprövning sker innan tillträde.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-21. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Arkitekt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)
Visa var