Personal- och ekonomihandläggare till Försvarsmusiken

Personal- och ekonomihandläggare till Försvarsmusiken

Om enheten
Försvarsmusiken är en enhet inom Livgardet med funktionsansvar för den svenska militärmusiken. Huvuduppgiften är statsceremonier med musik vid nationella högtidsdagar, riksmötets öppnande, statsbesök, kungliga audienser, högvaktsavlösning med vaktparad samt högre chefsbesök. Försvarsmusiken består av en ledning med stab och tre musikkårer; Livgardets dragonmusikkår, Arméns musikkår och Marinens musikkår. Befattningen ingår i staben som består av 8 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som personal- och ekonomihandläggare på Försvarsmusiken arbetar du med två funktionsområden. I rollen som ekonomihandläggare har du ett funktionsansvar för enhetens ekonomi och arbetar mot musikkårscheferna. Du kommer att arbeta tillsammans med enhetschefen, som har det yttersta ansvaret för ekonomin. Du fungerar som kontaktperson mot Livgardets ekonomiavdelning och arbetsuppgifterna består främst av budgetering, uppföljning och annan löpande ekonomiadministration.

Tillsammans med enhetens personalchef arbetar du konsultativt mot cheferna inom hela HR-området. Arbetsuppgifterna består främst av löpande personaladministration, rekrytering, lönebildning samt tolka och tillämpa gällande avtal och villkor.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen inom relevant område alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig
  • Erfarenhet inom personal och/eller ekonomi
  • God förmåga i svenska språket, såväl tal som skrift
  • B-körkort
Meriterande
  • Tidigare anställning inom Försvarsmakten
  • Tidigare erfarenhet av både HR och ekonomiarbete
  • Erfarenhet av SAP/PRIO
Personliga egenskaper
Tjänsen kräver att du kan arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du ska fungera konslutativt mot chefer inom två funktionsområden. Du behöver ha förmåga att planera, organisera och prioritera dina uppgifter. Utöver att ta eget ansvar så är det viktigt att du har ett kundorienterat förhållningssätt och är prestigelös.

Utöver dina kvalifikationer kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är en civil tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde önskas omgående eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort är Stockholm.

Upplysningar om befattningen
Vid befattningsrelaterade frågor kontakta Chef Försvarsmusiken Roger Lodin, tel. 070-581 95 25, roger.lodin@mil.se

Information om rekryteringsprocessen
Vid frågor kring rekryeringsprocessen kontakta HR-generalist Malin Wernius, tel. 0721-745 713 malin.wernius@mil.se

Fackliga företrädare (nås via Försvarsmaktens växel 08- 584 540 00)

SACO: Johan Gillemyr, OFR/O: Stefan Morin, OFR/S: Kenneth Hartikainen SEKO: Thomas Klasson, Lise- Lotte Larsson

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-05-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (6 dagar kvar)