Nätverksspecialist till MUST

Nätverksspecialist till MUST

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas, och underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Du kan bli en av oss som bidrar till ett säkrare Sverige i en osäker värld. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

För att styra Sveriges försvar och bidra till bra politiska beslut, krävs tillgång till information och ändamålsenliga och bra stödsystem. Kärnverksamheten stöds av en väl fungerande informationshantering och tekniska stödsystem för kommunikation och informationsspridning nationellt såväl som internationellt. Vill du vara med och utveckla den verksamheten tillsammans med oss?

Must Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka Musts förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Till en av sektionerna på IHK söker vi nu en nätverksspecialist. Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet och som vill arbeta med säkerhetskonfiguration av nätverkskomponenter, konfiguration och nätverksdesign och nätverksutveckling, förebyggande och felavhjälpande underhåll av infrastrukturer. Du kommer att bli en viktig del i ett kompetensstarkt team.

Arbetsbeskrivning

Du ska huvudsakligen arbeta med förvaltning av Försvarsmaktens IT-system, med vidmakthållande av nätverks- och infrastrukturlösningar. Arbetet består av förebyggande och felavhjälpande underhåll av infrastrukturer där konfiguration och säkerhetskonfiguration av nätverkskomponenter, nätverksdesign och nätverksutveckling ingår. I arbetet ingår driftstöd, stöd till driften av de interna miljöerna, att delta i ett eller flera projekt samt ge stöd till avdelningens övriga interna verksamhet.

I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera sitt arbete för att säkerställa kontinuitet och spårbarhet i systemdokumentation för producerade lösningar. Arbetet med dokumentation och spårbarhet (lösningar och system) har en central ställning med högt utvecklade rutiner och kvalitetskrav. Servicenivån i arbetet är hög och snabba skift i instruktioner, prioriteringar och inriktningsbeslut bemöts med stor lyhördhet och mycket korta responstider för åtgärder och anpassning av leveransens utformning.

I arbetet ingår att med stor självständighet eller helt avgränsad lösa uppgifter inom givna ramar och med obligatorisk återrapportering. Arbetet innebär att representera ett ansvarsområde och inom detta skapa, utveckla och förvalta leveranser som har stor påverkan på interna och externa samarbeten. Samarbetena karaktäriseras av stora variationer avseende personell sammansättning och hög komplexitet i uppgift. I arbetsuppgifterna ingår också ett kontinuerligt förbättringsarbete samt att delta och ge stöd till kontorets övriga verksamhet. Några års arbetslivserfarenhet behövs för att lyckas i rollen som nätverksspecialist. Du kommer att få en individuell utvecklingsplan samt stöd av erfarna kollegor.

Arbetsuppgifter för nätverksspecialist
  • Arbeta med att utveckla, designa och förvalta nätverkslösningar.
  • Verka för att dokumentera/säkerställa kontinuitet och spårbarhet i nätverk och producerade lösningar.
  • Ta fram dokumentation för producerade lösningar.
Beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma.

Personliga egenskaper

Som person är du trygg i dig själv, med stor integritet och ett naturligt säkerhetsmedvetande. Du är en nyfiken och kreativ person som kan uppnå ett stort förtroende såväl internt som externt. Du är öppen för idéer och ödmjuk inför utmaningen. Du uppskattar att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du skall kunna anta nya utmaningar och förmedla lösningar. Du ska vara flexibel för att kunna hantera förändrade förutsättningar med kort varsel. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Våra medarbetare har olika utbildningsbakgrunder och vi strävar efter att ta tillvara den styrka som finns i mångfalden. Vi strävar också efter en bra balans mellan ditt professionella liv och det privata.

Kvalifikationer
  • Examen på akademisk nivå med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är en förutsättning
Meriterande
  • Giltig CCNA certifiering eller likvärdig
  • Giltig CCNP certifiering eller likvärdig
  • Giltig CCDP certifiering eller likvärdig
  • Giltig CCIE certifiering eller likvärdig
Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat.

Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "Nätverksspecialist IHK" i ämnesraden.

Fackliga representanter är Camilla Robertsson för SACO/Försvar, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-14. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 aug 2022 (5 dagar kvar)