Must söker säkerhetsprövningshandläggare

Must söker säkerhetsprövningshandläggare

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till Sveriges säkerhet?
Just nu söker Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) säkerhetsprövningshandläggare till Personalsäkerhetssektionen vid Must säkerhetsavdelning.

Om enheten
Säkerhetsavdelningen arbetar aktivt med att förebygga och motverka säkerhetshot inom områdena informationssäkerhet, fysiskt skydd, säkerhetsskydd och personalsäkerhet. Personalsäkerhetssektionen ansvarar för arbetet med att förebygga att personer som inte är pålitliga från säkerhetssynpunkt deltar i Must säkerhetskänsliga verksamhet, säkerställer att de som deltar har tillräcklig kunskap om organisationens säkerhetsskydd samt hanterar Must säkerhetsskyddsavtal. Arbetet präglas av kompetens, integritet och kvalitet.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi trivs på jobbet men för oss är det viktigt att arbetet går bra att kombinera med vardagen och livet utanför och vi tillämpar därför flextid. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som bland annat inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid. Det finns också mycket goda möjligheter till egen kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta inom området personalsäkerhet med säkerhetsprövningsprocessens alla delar. Det innefattar planering, genomförande och dokumentation av grundutredning och samtal som säkerhetsprövningsintervjuer och skyddssamtal. Du ska i arbetet även kunna stödja den administration som rör säkerhetsprövning, registerkontroll, säkerhetsintyg och andra vid sektionen fastställda säkerhetsskyddsrutiner. Som medarbetare vid enheten förutsätter vi att du aktivt arbetar för att utveckla våra metoder och processer.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet av intervjuer för personbedömning, personutredning, personurval eller motsvarande, eller annan erfarenhet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • God förmåga att formulera dig väl i tal och skrift
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av arbete inom personalsäkerhet och säkerhetsprövningsprocessen
  • Genomfört säkerhetsprövningsintervjuer
  • Genomfört intervjuer inom ramen för rekrytering eller utredning
  • Utbildning inom beteendevetenskap
  • Utbildning inom underrättelse- eller säkerhetstjänst
  • Erfarenhet av säkerhetsskyddade upphandlingar med säkerhetsskyddsavtal (SUA)
  • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten eller vid Must
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande och prestigelös. Vi tror att du är analytiskt lagd och har en fallenhet för att se detaljer och kunna sammanställa dessa till en helhet. Vidare tror vi att du är strukturerad och noggrann och har lätt för att knyta kontakter och skapa förtroliga relationer. Du trivs i en utvecklande miljö och uppskattar omväxlingen i att arbeta både självständigt såväl som i nära samarbete med andra. Du kommer att arbeta i en kompetent organisation som värdesätter hög kvalitet och som ställer krav på sina medarbetare.

Eftersom arbetet präglas av uppgifter med hög sekretess krävs ett gott omdöme och ett högt säkerhetsmedvetande. Detta ställer också höga krav på din personliga integritet. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet i rekryteringsprocessen.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal. Tjänsten kräver arbete på plats och möjligheten till hemarbete är därför begränsad.

Vid frågor kring tjänsten eller rekryteringen skicka e-post till hkv-rekrytering-must@mil.se och skriv "Säkerhetsprövningshandläggare" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO och Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-11-27. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)