Must söker erfarna systemutvecklare

Must söker erfarna systemutvecklare

Har du erfarenhet av arbete med utveckling och test/utvärdering av mjukvara? Vill du ta steget vidare och granska och utvärdera andras lösningar ur ett säkerhetsperspektiv? Vill du vara med och skydda Sveriges säkerhet och bli bland de bästa inom ditt område så har vi tjänsten för dig!

Sökande enhet

Must söker nu erfarna systemutvecklare till Tekniksektionen hos Avdelningen för krypto och IT-säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som mjukvaruexpert på Tekniksektionen har du en viktig roll i ett lag av IT-säkerhetsexperter att säkerställa att Försvarsmaktens IT-säkerhetsprodukter uppfyller säkerhetskraven. Du kommer bland annat att utvärdera säkerhetsarkitekturer, identifiera sårbarheter, genomföra säkerhetstester, granska kod och ställa krav på produkter och produktutveckling. Dessutom genomför du kontinuerlig omvärldsbevakning inom ditt expertområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att designa, utveckla och leverera system och har en förståelse för hur operativsystem fungerar, du får gärna även vara bevandrad i IT-säkerhet. Du är väl förtrogen med systemarkitektur i antingen Linux, Windows eller Android. Du kan granska och identifiera brister i design och implementation på olika nivåer i ett system. Med din långa erfarenhet är du väl förtrogen i olika typer av utvecklingsmetodiker och särskilt det som krävs för att producera robust mjukvara. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska.

Meriterande kvalifikationer

Det är meriterande om du har erfarenhet av inbyggda system eller anpassning av operativets säkerhetsfunktioner i Linux eller Windows. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att utveckla egna appar för Android och erfarenhet av Android som operativsystem. Kunskaper inom penetrationstestning, reverse engineering, skapande av attackmod och erfarenhet av systemsäkerhet (safety) är också meriterande.

Personliga egenskaper

Du brinner för ditt område och har en stark motivation att ständigt lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter delar du gärna med andra. För att nå goda resultat är du bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du bidrar till Sveriges säkerhet. Du får mycket goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att påverka vårt arbetssätt och att fördjupa dig inom kompetensområdet för att kvalitetssäkra våra produkter.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är öppen att söka för civil och militär personal. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Du hittar mer information om Must och vår årsöversikt via denna länk:

https://www.forsvarsmakten.se/siteassets/4-om-myndigheten/dokumentfiler/rapporter/must-arsoversikt-2019.pdf

Upplysningar om befattningen:

Frågor om befattningen kan ställas till Sektionschef Liselotte Karlow, 08-788 77 64

För information om rekryteringsprocessen:

Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv "Systemutv TEK" i ämnesraden.

Fackliga representanter (08-788 75 00)

Anders Markow SACO/Försvar, Roger Ericsson OFR/O, Andreas Holmberg OFR/S

Lise-Lotte Larsson SEKO.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-12-06. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 6 dec 2020 (4 dagar kvar)