Must söker IT-Tekniker, drift och användarsupport

Must söker IT-Tekniker, drift och användarsupport

Bild- och Geounderrättelseavdelningen (BGA) söker IT-tekniker med inriktning mot drift och användarsupport

I din roll som IT-tekniker med inriktning mot drift och användarsupport arbetar du i huvudsak för en säker och effektiv drift av förekommande IT-system samt hjälper användare med deras IT-problem. Du arbetar löpande med att säkerställa att driftmiljön är stabil samt kontrollerar, testar och driftsätter nya systemfunktioner och uppgraderingar. Att känna ansvar och vara öppen för att sätta sig in i nya teknisk lösningar är viktiga egenskaper för denna tjänst.

Krav på kompetenser:
 • Windows server
 • Windows desktop
 • Erfarenhet av arbete med daglig drift av IT-system
 • Erfarenhet av att ge användarsupport
 • Kunna uttrycka sig flytande i tal och skrift på såväl Svenska som Engelska
Meriterande kompetenser:
 • Linux
 • Programmering
 • Erfarenhet av servervirtualisering
 • Erfarenhet av nätverk och TCP/IP
 • Erfarenhet av att sätta upp nya IT-system
 • Erfarenhet av att ge utbildning
 • Erfarenhet inom IT-säkerhet
 • Erfarenhet av försvarsmaketens IT-system
 • Körkort B
Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-10. Urval sker löpande och din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är placerad i Stockholm. Befattningen är öppen att söka för såväl civil som militär. Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen kan mailas till must-ledk-hr@mil.se
Som nyanställd medarbetare kommer du att genomgå en omfattande intern befattningsutbildning.

Fackliga representanter är för SACO Anders Markow, för OFR/O Roger Ericsson samt Lise-Lotte Larsson för SEKO, samtliga nås via växel 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 4011.

Vi kommer lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna vid tillsättning av denna tjänst.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 maj 2020 (4 dagar kvar)