Miljöjurist - vikariat (1 år)

Miljöjurist - vikariat (1 år)

Är du jurist med kompetens och erfarenhet inom miljöbalken och vill arbeta med rättsliga frågor av varierande karaktär? Då finns nu en unik möjlighet att prova på att arbeta med spännande miljöjuridiska frågor inom Försvarssektorn. Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) söker en miljöjurist med placering vid Försvarsmaktens Högkvarter i Stockholm. Vi erbjuder dig nya utmaningar, varierande arbetsuppgifter och tre timmars träning på arbetstid per vecka.

Du är avdelningens juridiska stöd i frågor som rör miljörätt. Du granskar skrivelser, utarbetar rättsutredningar, deltar i avdelningens utvecklings- och planeringsarbete, svarar på remisser, samverkar med Försvarsmaktens övriga avdelningar och andra myndigheter. Därtill leder du och deltar i olika projekt inom miljöbalksområdet.

Kvalifikationer
  • Jur kand. examen
  • Flerårig erfarenhet av arbete inom miljöbalkens ämnesområden
  • Erfarenhet av kvalificerad handläggning av ärenden samt vana att skriva beslut och andra skrivelser
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska språket
  • B-körkort
Meriterande Kvalifikationer

* Notarietjänstgöring eller motsvarande erfarenhet

Personliga egenskaper

Du är erfaren och trygg i dig själv och i din yrkesroll samt har god förmåga att arbeta effektivt, såväl självständigt som i grupp. Du är noggrann och har god analytisk och administrativ förmåga. Du har vana och god förmåga att bemöta människor i olika miljöer. För att trivas hos oss bör du vara prestigelös och se det som en självklarhet att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat, 1 år, med möjlighet till förlängning. Befattningen är civil. Tillträde snarast möjligt och enligt överenskommelse.

Placering är vid Försvarsinspektören för hälsa och miljö, Tegeluddsvägen 100, Stockholm.

Upplysningar om tjänsten

Avdelningschef Lena Orbelius, tfn 08-562 816 30

Fackliga representanter nås på telefon 08-788 75 00:

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:
Camilla Robertsson (SACO)
Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Robert Oidermaa Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (Officersförbundet, OFR/O)

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan via www.forsvarsmakten.se/jobba/Lediga-jobb/ senast den 2 februari 2020.

Information om Försvarsmakten och den rekryterande avdelningen

Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) ansvarar inom Försvarsmakten för tillsyn över miljö och hälsoskydd, hälso- och sjukvård, smittskydd samt för offentlig kontroll av livsmedel, animaliska biprodukter, foder och djurskydd. FIHM ansvarar även inom FORTV och FMV för den offentliga kontrollen i livsmedelskedjan enligt ovan.

Gällande miljö- och hälsoskydd utövas tillsynen även över FORTV, FMV och FRA.

När FIHM utövar tillsyn och och kontroll är FIHM inte underställd överbefälhavaren utan lyder direkt under regeringen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Miljö & Djurvård, Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 feb 2020 (7 dagar kvar)