Militärhögskolan Karlberg söker Planeringsofficer till Skolenheten

Militärhögskolan Karlberg söker Planeringsofficer till Skolenheten

Militärhögskolan Karlberg söker Planeringsofficer till Skolenheten

Vill du vara en del av en enhet där service och stöd till kadetter, kursdeltagare, personal och besökare är vardagen? Då har vi jobbet för dig.

Befattningen erbjuder
Vid Militärhögskolan Karlberg utbildar vi våra nästa officerare och Försvarsmaktens personal. I din befattning har du ansvaret för att planera och leda materielhantering och inventering på enheten samt för daglig driftledning av bland annat vaktmästeri genom arbetsfördelning och prioritering av uppgifter. Du kommer också i hög grad vara delaktig i att stödja enhetschefen i arbetet med enhetens utveckling och planering. Arbetet innebär dagliga kontakter med andra enheter inom MHS Karlberg samt externa leverantörer. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma.

Enheten
Befattningen som Planeringsofficer är placerad vid Skolenheten och enhetens huvuduppdrag är att ansvara för förläggningar, lokaler, yttre miljö, samordning med hyresvärd, städentreprenör samt stöd vid statsceremoniell verksamhet. Vid enheten arbetar vaktmästare, infra-ansvarig, administratörer, husvärd och lokal kopieringstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär bland annat följande uppgifter inom området:
 • Daglig driftledning av personal vid bland annat vaktmästeri
 • Företrädare för logistikfunktionen med materieltjänst, underhåll och inventeringar
 • Planering av inventarieinköp och underhåll av inventarier i förläggningar och lokaler
 • Inköpshantering i PRIO
 • Ersättare för enhetschef vid dennes frånvaro
Kvalifikationer
 • OR-7
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet som kvartermästare, kommendant eller motsvarande befattning
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem framförallt PRIO och LIFT
 • Erfarenhet av teknisk tjänst i Försvarsmakten
 • Genomfört grundkurs SRM normalbeställning och kurs ECC fritext
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen tror vi att du gillar ett arbete där ingen dag är den andra lik. Rollen som planeringsofficer vid Skolenheten kännetecknas av högt personligt ansvarstagande och där du förväntas vara självgående och drivande i enhetens planering och arbetsprioritering. Du bör ha förmågan att kunna planera och vara steget före i allt från inköp till underhållsplanering.

För att trivas i rollen bör du som person vara prestigelös, drivande, positiv, lösningsfokuserad och trivas med att ge service.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Solna
Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
C SkolE Malin Widö, tel: 073-303 46 22

Fackliga företrädare
SACO-S: Maria Back-Nilsson, Försvarsförbundet: Stefan Ragnebrink, Officersförbundet: Patrik Bäck

Samtliga nås via MHS Karlbergs vxl: 08- 514 390 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast den 14 mars. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (15 dagar kvar)