Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten (MUST) söker specialist informationssäkerhet

Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten (MUST) söker specialist informationssäkerhet

Inom Säkerhetskontoret vid Must ansvarar Säkerhetsskyddsavdelningen (SÄKS) för den militärstrategiska ledningen av säkerhetsskyddstjänsten. Informationssäkerhetssektionen sorterar under SÄKS, och ansvarar bland annat för ärenden rörande informationssäkerhet och fysisk säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som informationssäkerhetsspecialist är du en av Musts experter som från strategisk nivå inriktar informationssäkerheten i Försvarsmakten. Du kommer i huvudsak arbeta med att ge stöd till verksamheten när administrativa, tekniska och fysiska säkerhetsskyddsåtgärder behöver implementeras för att skydda vår information. I rollen ingår att värdera säkerhetsskydd inom ramen för samråd enligt förordning om elektronisk kommunikation. I din roll ingår även att genomföra informationsklassificering, tillsyn och utredningar efter förlust av information. Must kommer de närmsta åren omarbeta samtliga regelverk, stödjande handböcker och utbildningar. Du är tillsammans med dina kollegor en viktig del i det kommande utvecklingsarbetet.

Efterfrågad kompetens och erfarenhet

Kvalifikationer:
 • Dokumenterad flerårig erfarenhet av informationssäkerhetsarbete inom området säkerhetsskydd.
 • Relevant akademisk examen eller motsvarande kompetens förvärvade på annat sätt.
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med offentlighets- och sekretesslagstiftningen samt säkerhetsskyddslagstiftningen.
 • Relevant kompetens för att granska och bedöma elektroniska kommunikationsnät.
 • Dokumenterad erfarenhet av informationssäkerhetsarbete genom regelverk och uppföljning, tillsyn och kontroller.
 • Mycket god förmåga till uttryck i tal och skrift på svenska.
 • Goda kunskaper i engelska.
Meriterande:
 • Goda kunskaper om ledningssystem för informationssäkerhet enligt SS-ISO/IEC 27001.
 • Certifieringar inom informationssäkerhet, exempelvis CISM, CISSP eller ISMP.
 • Säkerhetsskydds- eller IT-säkerhetschefsutbildning, civil eller inom Försvarsmakten.
 • Erfarenhet av mobiltelefonisystem.
 • Erfarenhet av säkerhetsdesign av komplexa it-miljöer och it-säkerhetslösningar.
 • Erfarenhet från stabsarbete på regional eller central nivå inom Försvarsmakten.
 • Erfarenhet av handläggning vid statlig myndighet.
 • Erfarenhet från internationella militära insatser.
 • Erfarenhet av fysisk säkerhet.
Vi tror att du som person är nyfiken, initiativrik, kreativ samt har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp. Vidare förväntar vi oss att du kan förmedla din kunskap och växla mellan långsiktigt arbete och handläggning med mycket korta tidsförhållanden. En stor del av vårt arbete sker i samarbete med andra enheter inom Must, Försvarsmakten och andra myndigheter vilket ställer krav på en förmåga att kunna skapa och vidmakthålla goda relationer. Vi ser det som viktigt att du har ett gott omdöme och hög integritet. I tjänsten ingår nationella/ internationella resor inom ramen för vår tillsynsverksamhet.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare, 6 mån provanställning. Tjänsten är öppen att söka för både officerare och civila.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav.

Frågor om tjänsten kan ställas till: must-ledk-hr@mil.se

Facklig repr: SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson. Tfn 08-788 75 00 (växel)

Sista ansökningsdatum:2020-01-31

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. I brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (12 dagar kvar)