Materielområdesansvarig Fältförplägnadsmateriel

Materielområdesansvarig Fältförplägnadsmateriel

Är du en erfaren ingenjör och vill vara med och utveckla Försvarsmaktens logistikarbete strategiskt nivå? Har du tidigare erfarenhet av arbete med teknisk tjänst eller inom försörjning? Motiveras du av en dynamisk roll där du får möjlighet att arbeta på koncernledningsnivå?

Försvarsmakten och Högkvarteret söker dig till en intressant och utmanande tjänst som materielområdesansvarig för Fältförplägnadsmateriel materielområde 506, vid Resursplaneringsenheten (RPE). Vi söker en civil alternativt en officer/ specialistofficer som är intresserad av att arbeta med utveckling och förvaltning av den materiel och utrustning som behövs generellt för att bedriva underhåll på Försvarsmaktens materiel. I huvudsak för krigsförbanden men även annan verksamhet så som verkstäder etc. Arbetet sker i nära samarbete med Försvarets materielverk, TVK LOG (Tekniskt vidmakthållandekontor Logistik) och FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola).

Befattningen erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande vardag här på Högkvarterets Resursproduktionsenhet där du kommer vara involverad i uppgifter med stor spännvid, såväl i linjen som i övergripande samverkansprojekt inom Försvarsmaktens Högkvarter. Verksamheten inom logistikavdelningen består av transporttjänst, teknisk tjänst, försörjning och förvaltning.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att verka på koncernnivå inom ditt specialistområde, i en spännande miljö, där vi bidrar till ett starkare försvar varje dag.

Vi söker nu en medarbetare som är intresserad av att arbeta med utveckling och förvaltning av den materiel och utrustning som behövs generellt för att bedriva underhåll på Försvarsmaktens materiel. I huvudsak för krigsförbanden men även annan verksamhet så som verkstäder etc.

Om Logistikavdelningen
Logistikavdelningen inom Resursproduktionsenheten ansvarar för att utveckla, samordna och följa upp verksamheten under chefen för resursproduktionsenheten. Enheten är sedan årsskiftet etablerad som ett resultat av verksamhetsövergången från Försvarsmaktens materielverk och Försvarsmaktens ledningsutredning för ett starkare försvar. Det finns därför stora möjligheter till att aktivt vara med i utvecklingen av verksamheten.

Förutom spännande arbetsuppgifter och kontinuerlig kompetensutveckling har vi många andra fina förmåner inom Försvarsmakten, en mycket uppskattad förmån är exempelvis att vi tränar tre timmar i veckan på arbetstid. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid.

Du kommer att tillhöra en sektion med både kvinnor och män, civila och officerare där teknisk tjänst är huvudfokus. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en spännande miljö där vi bidrar till ett starkare försvar varje dag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att planera och leda anskaffning och avveckling inom materielområde 506 enligt Försvarsmaktens beslutsmodell tekniska system. Du är ytterst ansvarig men samarbetar med planeringsområdesledare, produktledare vid Försvarets Materielverk, materielledare vid TVK LOG och systemföreträdaren vid Logistikskolan för att lösa detta. Du är även den som ansvarar för fördelning av materielen under krigsförbandsutvecklingsprocessen.

Materielområdesansvarig innebär även att stödja TVK Log med att vidmakthålla materiel i bruk och i förråd inom materielområdet.

Att tjänstgöra vid HKV PROD RPE innebär att en del av arbetsveckan kan komma att förläggas utanför Stockholm och TrV.

Kvalifikationer
  • Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten och praktisk erfarenhet av fältförplägnadsmateriel. Du kan vara civil, officer eller specialistofficer.
  • Akademisk examen eller likvärdig inhämtad arbetslivserfarenhet.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i både engelska och svenska.
  • B-körkort
Meriterande

* Erfarenhet från tidigare tjänst vid Högkvarteret PROD eller Försvarets materielverk.

Personliga egenskaper
Du behöver ha god förmåga att arbeta självständigt men också att samarbeta med andra och att ingå i olika arbetsgrupper.

Det är väsentligt att du har en vilja att sätta dig in i och förstå verksamheten både inom ramen för Försvarsmakten och på detaljnivå. Upprätthållandet av goda relationer är av stor betydelse.

För att lyckas och trivas behöver du vara både strukturerad och noggrann samt med förmåga att arbeta på både kort och lång sikt. God organisationsförmåga med förmåga att leda och samordna är också egenskaper som kommer att underlätta ditt arbete.

Ibland kan du behöva snabbt byta fokus för att kunna lösa uppkomna uppgifter. Du behöver därför vara flexibel och lyhörd för de behov som framställs, men samtidigt tydlig i din vilja och i dina beslut. Ett visst mått av tålamod behövs också då en del processer är långdragna och inte alltid helt tydliga.

Du har en positiv inställning till Försvarsmakten och delar dess värdegrund.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är heltid och en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Kontaktpersoner
För frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta HR-Specialist Cecilia Nässlander, 072-387 91 45.

Upplysningar om befattningen kan även lämnas av: Chef HKV PROD RPE LOG FÖRS Lars Backlund, tel 08-7887500.

Fackliga företrädare:

SACO Camilla Robertsson

OFR/O Arne Nilsson

OFR/S Pia Almström

SEKO Lise-Lotte Larsson

Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarmaktens växel 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-08. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 14 dec 2019 (6 dagar kvar)