MUST söker sambands/IT-tekniker till sektionen för teknisk inhämtning

MUST söker sambands/IT-tekniker till sektionen för teknisk inhämtning

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must. Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer.

Sektionens verksamhetsidé:
 • Utveckla och använda tekniska sensorer för att indikera hotande verksamhet
 • Utveckla och använda forensiskt korrekta metoder och verktyg för att klarlägga hotande verksamhet utifrån information som kan finnas i tekniska enheter/komponenter
 • Utveckla och använda olika metoder för att motverka hotande verksamhet
 • Bedriva försvarsunderrättelseverksamhet inom eget verksamhetsområde samt samverka med FRA, SÄPO och NCSC
Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvara för drift och underhåll av sektionens egna sambands- och IT-system
 • Delta i sektionens utvecklingsarbete avseende sambands och IT-system
Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med godkända betyg
 • Dokumenterad erfarenhet av drift och underhåll av IT-system eller sambandslösningar
 • Kunskaper inom transmissionsteknik och operativsystem
 • B-körkort
Meriterande
 • Akademisk examen inom IT eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av produkter från CISCO eller motsvarande
 • Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server och Active Directory
 • Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Linux servrar
 • Kunskap inom programmering/scripting
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens kryptosystem
Personliga egenskaper
Du har ett stort intresse av ditt yrkesval, det är din livsstil. Du är kunnig inom ditt område men du söker ständigt efter ny kunskap. Du är en person som gillar att jobba i en miljö där det dagligen dyker upp nya utmaningar som du löser antingen på egen hand eller tillsammans med dina medarbetare. Du är den som först räcker upp handen när det gäller att lösa uppgifter, även utanför ditt kärnområde.

Du kommer verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. Du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som trivs både med att arbeta självständigt och i grupp.

Övrigt
Tjänsterna är tillsvidareanställningar som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Arbetsort: Stockholm. Befattningen är civil.

Upplysningar
Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "sambands/IT-tekniker" i ämnesraden.

Fackliga representanter
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att Du motiverar varför Du är lämplig för denna befattning. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 jan 2023 (54 dagar kvar)