MUST söker IT-säkerhetschef till Nationella Underrättelseenheten (NUE) tillhörande MUST...

MUST söker IT-säkerhetschef till Nationella Underrättelseenheten (NUE) tillhörande MUST...

Nationella underrättelseenheten (NUE) är ett stående förband som används i de internationella insatser, där Sverige har eller avser ha förbandsbidrag. Förbandet stödjer i insatsområden multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser. Förbandet tar även fram underrättelser för uppdragsgivare inom och utom Försvarsmakten nationellt. Förbandet är underställt C MUST.

Formell kompetens:
 • Dokumenterade kunskaper inom it-säkområdet
 • Dokumenterade kunskaper inom säkerhetsområdet
 • Körkort, lägst B
 • Genomförd värnplikt, GMU eller motsvarande
Huvudsakliga arbetsuppgifter:

* Du kommer vara en del i förbandets säkerhetsfunktion som lyder under säkerhetschefen. Ditt fokusområde kommer att vara it-säkerhet, men arbetet omfattar även säkerhetstjänstens alla grenar. Det innebär ledning, utbildning och kontroll inom ramen för förbandets säkerhetsarbete. Arbetet omfattar både nationella som internationella verksamheter. Befattningen innefattar resor nationellt och internationellt.

Meriterande:
 • Auktorisation som it-säkerhetschef eller säkerhetschef i Försvarsmakten eller motsvarande civil utbildning
 • Erfarenhet från arbete med säkerhetstjänst i Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från underrättelseverksamhet.
 • Tidigare erfarenhet av utlandstjänstgöring.
 • Akademisk bakgrund
 • Språkkunskaper utöver engelska
Personliga egenskaper:
 • Arbetet kräver förmåga att kunna hantera många ärenden parallellt och att kunna skifta mellan lång- och kortsiktiga frågor med kort varsel. Befattningen kräver en mycket hög säkerhetsmedvetenhet och hög integritet.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Typ av befattning :
Befattningen är oberoende vilket medger både civila och militära sökande.

Befattningen är en tillsvidareanställning och 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde sker snarast.

Individuell lönesättning tillämpas.

Då befattningen innebär krigsplacering samt tjänstgöring internationellt skall du fullt klara Försvarsmaktens fysiska grundkrav och förbandets tilläggskrav.

Välkommen med din ansökan som skall innehålla CV samt ett personligt brev med löneanspråk.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos MUST för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid MUST som omfattas av sekretess.

Sista ansökningsdag: 2018-09-30.

Upplysningar om befattningen lämnas av: Säkerhetschef Mj Dean Walldén och/eller Personalchef Kn Bengt Lilja. Nås via HKV vx 08-788 75 00

Facklig representant är för SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O Roger Eriksson och OFR/S Katarina Kruse. Samtliga nås via vx 08-788 75 00

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 sept (11 dagar kvar)