MUST söker IT-Säkhandläggare till Nationella Underrättelseenheten (NUE) tillhörande MUST...

MUST söker IT-Säkhandläggare till Nationella Underrättelseenheten (NUE) tillhörande MUST...

Nationella underrättelseenheten (NUE) är ett stående förband som används i de internationella insatser, där Sverige har eller avser ha förbandsbidrag. Förbandet stödjer i insatsområden multinationella chefer, förbandschefer och nationellt styrkebidrag med nationella underrättelser. Förbandet tar även fram underrättelser för uppdragsgivare inom och utom Försvarsmakten nationellt. Förbandet är underställt C MUST.

Formell kompetens:
 • Dokumenterade kunskaper inom IT-säkerhetsområdet
 • Dokumenterade kunskaper inom säkerhetsområdet
 • Genomförd värnplikt, GMU eller motsvarande
 • Goda kunskaper i engelska
 • Körkort, lägst B
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer vara en del i förbandets säkerhetsfunktion som lyder under säkerhetschefen. Ditt fokusområde kommer att vara IT-säkerhet, men arbetet omfattar även alla grenar inom säkerhetsområdet. Det innebär ledning, utbildning och kontroll inom ramen för förbandets säkerhetsarbete. Arbetet omfattar nationell och internationell verksamhet. Befattningen innefattar resor nationellt och internationellt.

Meriterande:
 • Erfarenhet från arbete med IT-säkerhet i Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från arbete med säkerhetstjänst i Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från underrättelseverksamhet.
 • Tidigare erfarenhet av utlandstjänstgöring.
 • Utbildning i intervju- och samtalsteknik.
Personliga egenskaper:
 • Arbetet kräver förmåga att kunna hantera många ärenden parallellt och att kunna skifta mellan lång- och kortsiktiga frågor med kort varsel.
 • Befattningen kräver en mycket hög säkerhetsmedvetenhet och hög integritet.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Typ av befattning:
Befattningen är oberoende vilket medger både civila och militära sökande.

Befattningen är en tillsvidareanställning och 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde sker snarast.

Individuell lönesättning tillämpas.

Då befattningen innebär krigsplacering samt tjänstgöring internationellt skall du fullt klara Försvarsmaktens fysiska grundkrav och förbandets tilläggskrav.

Välkommen med din ansökan som skall innehålla CV samt ett personligt brev med löneanspråk.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos MUST för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid MUST som omfattas av sekretess.

Sista ansökningsdag: 2021-10-08

Upplysningar om befattningen lämnas av: Säkerhetschef Kn Anders Spalding och/eller Personalchef Mj Bengt Lilja. Nås via HKV vx 08-788 75 00

Facklig representant är för SACO/Försvar: Camilla Robertsson, OFR/O Roger Eriksson, OFR/S Maria Ekelund och SEKO Lise-Lotte Larsson. Samtliga nås via vx 08-788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 8 okt 2021 (18 dagar kvar)