MUST IHK söker IT drifttekniker

MUST IHK söker IT drifttekniker

MUST Informationshanteringskontor söker IT-drifttekniker

Vi behöver utöka vårt tekniska team vid Informationshanteringskontorets teknikavdelning med fler talanger inom IT. Brinner du för att drifta system med höga säkerhetskrav och ge support till krävande användare? Vill du vara med och stötta MUST operativa verksamhet, då skall du söka tjänsten som IT-drifttekniker hos oss.

Arbetsuppgifterna
Du kommer ingå i ett litet team som utvecklar, förvaltar och driftar små och medelstora system med högt ställda krav på säkerhet. Du kommer att enskilt och i grupp arbeta med drift och support.

Personliga egenskaper
Du har ett genuint intresse för att arbeta med IT. Du har ett eget driv efter att lära dig mer. Du tar ansvar för eget arbete och är nyfiken på att undersöka olika möjligheter. Du är också prestigelös, strukturerad och noggrann. Högt säkerhetsmedvetande är en självklarhet.

Kvalifikationer
Vi ser att du har universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap eller IT, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Vi söker dig som har en bred IT-teknisk kompetens och har nedanstående kompetenser:
 • Minst 2 års arbetserfarenhet av Microsofts klient/server-OS inklusive Active Directory
 • God förmåga att lösa tekniska problem
 • Ordningssam, strukturerad och noggrann
 • Van att arbeta med moderna IT stöd som ärendehantering, versionshantering, asset management och central konfigurationsstyrning
 • Förutom svenska krävs god förmåga att läsa teknisk engelska.
 • God förmåga att strukturerat dokumentera
Meriterande
 • Genomförd militär utbildning och/eller tjänstgöring
 • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens IT-system
 • Tidigare arbetat inom ett DevOps-team.
 • Kunskap om Citrix produkterna XenDesktop och Provisioning Services
 • Erfarenhet av Continous Integration/Continous Delivery
 • Erfarenhet av Ciscos nätverkskomponenter
 • Erfarenhet av Linux
 • Kunskap om virtualisering med VMWare
För mer information:
IT drifttekniker

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 nov 2019 (6 dagar kvar)