MUST IHK Infrastukturtekniker

MUST IHK Infrastukturtekniker

MUST Informationshanteringskontor (IHK) ansvarar för informationshantering på MUST-gemensam nivå samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka MUSTs flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem

Kommunikationssektionen stödjer MUST verksamhet med säker infrastruktur och säker kommunikation inom Försvarsmakten, nationellt och internationellt mot olika samarbetspartners och organisationer. Detta omfattar nätverk, infrastruktur och förbindelser och de olika tjänster och komponenter som ingår t.ex. DHCP, DNS, IDS/IPS, Firewalls, krypteringslösningar men även Video Tele Conference/IP-telefoni lösningar och presentationsteknik.

Vi söker nu efter tre infrastrukturtekniker med lite olika inriktning
 • En infrastruktur tekniker med erfarenhet av konferensutrustningar/presentationssystem
 • En infrastruktur tekniker med erfarenhet av VTC, IP-telefoni
 • En infrastruktur tekniker
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen arbeta med utveckling, design och förvaltning av kommunikationslösningar och nätverksinfrastrukturer. I arbetet ingår även stöd till driften och att hålla utbildningar för tekniker och slutanvändare. Du behöver ha en god förmåga att dokumentera och att ta fram systemdokumentation för producerade lösningar. Du kommer också att delta i ett eller flera delprojekt och ge stöd till teknikavdelningens övriga interna verksamhet.

Vem är du?
Du är serviceinriktad och lösningsfokuserad samt bra på att samarbeta. Du tycker om att agera såväl självständigt som i grupp och tar gärna egna initiativ inom givna ramar. Du arbetar strukturerat och är van att upprätta dokumentation. Som person är du utåtriktad, positiv och har stor integritet med ett väl utpräglat ordningssinne och en mycket god säkerhetsmedvetenhet. Du är en nyfiken och kreativ person som alltid uppnår stort förtroende hos såväl interna som externa kunder och uppdragsgivare.

Kvalifikationer
 • Dokumenterad mångårig erfarenhet inom nätverksteknik.
 • Erfarenhet av administration, övervakning och felsökning inom nätverk och infrastrukturtjänster.
 • Erfarenhet av att arbeta med IP-baserade nät, ha djup förståelse för funktion samt konfiguration av Cisco routrar, Cisco switchar, brandväggar, Proxy, IP-filter, VPN och logghantering. För två av befattningarna erfarenhet av VTC, IP-telefoni eller konferensutrustningar/presentationssystem.
 • Erfarenhet av att ta fram design av IT-infrastrukturlösningar.
Meriterande
 • Goda kunskaper av datacenterlösningar som WMware, övervaknings- och managementprodukter inom nätverk, Linux/Unix-miljöer.
 • Erfarenhet av system med höga säkerhetskrav.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • Kunskaper om Försvarsmaktens organisation
 • Utbildning och certifiering inom IT-infrastruktur (Cisco certifieringar m m)
 • Utbildning inom säkerhetstjänst
 • Utbildning och certifiering inom ITIL
 • Kunskap om IT-system som hanterar försvarssekretess
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid. Vi tillämpar även flextid.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar
Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se

Fackliga representanter

SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-31

Din ansökan skall innehålla CV samt personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du tydligt anger vilken av inriktningarna du söker samt motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (11 dagar kvar)