Logistikofficer rekryteras till Livbataljon stab

Logistikofficer rekryteras till Livbataljon stab

Livbataljonens huvuduppgifter är att försvara Sveriges stats- och försvarsmaktsledning i händelse av krig samt bedriva statsceremoniell tjänst. Läs mer om Livbataljonen här

Vi söker dig som vill ingå i försvaret av huvudstaden, arbeta centralt i Stockholm och vara Försvarsmaktens ansikte utåt!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som logistikofficer vid Livbataljonen kommer du som stabsmedlem verka i huvudsak inom logistiktjänsten. Du kommer att arbeta med mycket varierande uppgifter inom logistik där det vardagliga arbetet domineras av planering, beställningar och administration kring den statsceremoniella tjänsten. Därtill kommer du hantera logistiskt stöd för bataljonen inom ramen för lösande av krigsförbandsuppgifter. Du kan i vissa perioder bedriva statsceremoniell tjänst inom ramen för dina uppgifter.

Du kommer i huvudsak att arbeta tillsammans med två medarbetare vid S4 sektionen, sektionschef och teknisk chef.

Kvalifikationer
  • OR 6
  • B körkort
  • Uppfyller FMfyss baskrav. Fälttest 12:00 samt multitest 175
Meriterande kvalifikationer
  • C körkort
  • Militärt förarbevis tung lastbil
  • Fristående kurser inom logistik
  • Logistikledning/planering i stab
  • ADR-intyg
  • Utlandstjänstgöring inom logistik
  • Erfarenhet av statsceremoniell tjänst
Personliga egenskaper
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom motsvarande verksamhetsområde.

Du som söker uppskattar ett varierat arbete med administrativ tjänst samtidigt som du är bekväm med att skapa ett brett kontaktnätverk. För att lyckas är det viktigt att du har en förståelse för logistikens roll i både krig och fred. För att känna trygghet i arbetet och trivas är du social, effektiv, strukturerad, prestigelös och har lätt att anpassa dig till de tilldelade resurserna. I arbetsmiljön förekommer allergener från bl.a. häst och hö, det är viktigt att du inte får allergiska reaktioner med men för din arbetsförmåga.

Ansökan
Personligt brev, CV och dokumenterade utbildningar

Villkor
Anställningsform: Tillsvidare på heltid, kan komma att inledas med 6 mån provanställning
Lön: Enl ök, enl FM lönestruktur
Arbetsplats: Lidingövägen 28
Tillträde: Enl ök, önskvärt snarast

Upplysningar om tjänsten
Fv Håkan Kindlund, nås via mail på hakan.kindlund@mil.se

OFR/O Johan Hamlin
OFR/S Madeleine Daleo
SACO Staffan Johansson
SEKO Försvar Tomas Klasson

Samtliga nås via FM växel, 08-584 540 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 okt (9 dagar kvar)