It-säkerhetsspecialister till Försvarsmaktens Cyberförsvar

It-säkerhetsspecialister till Försvarsmaktens Cyberförsvar

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system och på så vis delta i och verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige.Vi söker nu it-säkerhetsspecialister till Försvarsmakten cyberförsvar. Vi söker DIG som är nyfiken för eller redan brinner för it-säkerhet och vill utvecklas.

Befattningen erbjuder
I befattningen kommer du beroende på erfarenhet och intresse att kunna arbeta med utveckling och förvaltning av it-säkerhetslösningar, it-säkerhetsarkitektur, it-säkerhetsövervakning eller sårbarhetsanalyser. Som en naturlig del i arbetet ingår bevakning av omvärlden och det är viktigt att du håller dig uppdaterad inom it- säkerhetsområdet. Det finns goda möjligheter till egen utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Beroende på ditt intresse och fallenhet blir dina arbetsuppgifter att tillsammans med andra medarbetare genomföra drift, förvaltning och utveckling av it-säkerhetslösningar samt att upptäcka hot, identifiera och förhindra angrepp mot Försvarsmakten.

Försvarsmakten strävar efter att vara en kompetent arbetsgivare och därmed attrahera, behålla och utveckla dig genom att erbjuda spännande och utmanande arbetsuppgifter samt erbjuda goda möjligheter till vidare kompetensutveckling.

Kvalifikationer
 • Minst tre års erfarenhet av arbete som professionell IT-säkerhetsspecialist
 • Goda kunskaper inom it- och nätverksteknik
 • Akademisk utbildning eller kunskaper förvärvade genom relevant arbetslivserfarenhet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande
 • Erfarenhet av intrångsdetektering
 • Erfarenhet av automatisering
 • Erfarenhet av behörighetssystem
 • Erfarenhet av härdning av it-system
 • Erfarenhet av Public Key Infrastructure
 • Programmering och scriptning (Python, Bash, Powershell)
 • Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens signalskyddssystem och it-system
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du bör vara analytisk och noggrann. För att trivas här måste du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra men även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken och vill utvecklas i din profession.

Övrigt
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras innan anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester.Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Resor i tjänsten förekommer.Placeringsort, Stockholm.Tillträde enligt överenskommelse.Upplysningar om tjänsten eller rekryteringsprocessen mejlas till cyberintresse@mil.se.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2020-08-21. Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 544069.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 aug 2020 (6 dagar kvar)