It-säkerhetsspecialist till Försvarsmaktens Cyberförsvar

It-säkerhetsspecialist till Försvarsmaktens Cyberförsvar

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system? Vill du delta i och verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift med att försvara Sverige. Då kan du vara den vi söker efter.

Vi söker nu en it-säkerhetsspecialist till Försvarsmakten cyberförsvar. Vi söker dig som är nyfiken för eller redan brinner för it-säkerhet och vill utvecklas.

Befattningen erbjuder
I befattningen kommer du att arbeta med utveckling och förvaltning av infrastrukturnära it-säkerhetslösningar och it-säkerhetsarkitektur. En naturlig del i arbetet är bevakning av omvärlden och det är viktigt att du håller dig uppdaterad inom it- säkerhetsområdet. Det finns goda möjligheter till egen utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att tillsammans med andra medarbetare genomföra drift, förvaltning och utveckling av it-säkerhetslösningar.

Försvarsmakten strävar efter att vara en kompetent arbetsgivare och därmed attrahera, behålla och utveckla dig genom att erbjuda spännande och utmanande arbetsuppgifter samt erbjuda goda möjligheter till vidare kompetensutveckling.

Kvalifikationer
 • Minst fem års erfarenhet av arbete som professionell IT-säkerhetsspecialist
 • Erfarenhet av att implementera och integrera it-säkerhetskomponenter till en helhet
 • Mycket goda kunskaper inom it- och nätverksteknik
 • Goda kunskaper avseende Linux och Windows
 • Erfarenhet av behörighetssystem (LDAP, AD, IAM, etc)
 • Erfarenhet av Public Key Infrastructure
 • Akademisk utbildning inom informationsteknik
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Meriterande
 • Erfarenhet av SIEM
 • Erfarenhet av härdning av it-system
 • Erfarenhet av automatisering
 • Programmering och scriptning
 • Erfarenhet från en utifrån lagar och förordningar reglerad verksamhet
 • Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens signalskyddssystem och it-system
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du bör vara analytisk och noggrann. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och kunna tillämpa ett kritiskt och sakligt förhållningssätt. Du har en god förmåga att samarbeta och samverka med andra men även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken och vill utvecklas i din profession.

Övrigt
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester. Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Upplysningar om tjänsten eller rekryteringsprocessen mejlas till cyberintresse@mil.se.

Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2020-11-29. Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 524151.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)