Informationsledare (IMO) till Högkvarteret

Om jobbet

Marintaktisk stab, MTS, är Marintaktisk chefs (MTCH) resurs för att lösa av högre chef ställda uppgifter. Huvuduppgiften är att planera och leda nationella och i förekommande fall internationella operationer med marinstridskrafterna i fred, kris och krig. Detta genomförs året om och dygnet runt.

Informationsledaren (engelsk benämning; Information Management Officer, IMO) är ansvarig för MTS informationsledningsprocess. Informationsledning (Information Management, IM) syftar till att rätt personer har tillgång till rätt information i rätt tid och med rätt kvalitet. IMO ansvarar för att information hanteras enligt fastställda metoder och i enlighet med lagar, föreskrifter och policys.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Utarbeta och implementera IM koncept för MTCH och MTCH DUC.

Utarbeta och implementera MTS SOP och rutiner avseende IM.

Delta i FM och HKV arbetsgrupper och projekt inom IM-området.

Ansvara för MTS portaler i av MTS använda IT-system[1] samt inneha behörighet att göra ändringar avseende design, sajtstruktur och metadata.

Utbilda och stödja MTS personal i IM-frågor.

Vid behov genomföra användarutbildning i av MTS använda IT-system.

Vara metodstöd avseende IM för MTCH DUC.

Kvalifikationer
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Då mycket av arbetet sker i olika digitala medier krävs goda och aktuella datakunskaper, främst i Sharepoint.
  • Erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information.
  • Tidigare erfarenhet från arbete i stab där erfarenhet från arbete i Högkvarteret är önskvärd.
Meriterande
  • Kunskap om Förssvarsmaktens system: SWECCIS, VIDAR, PRIO, EMILIA, IS MTK och ISUS.
  • Erfarenhet av internationell tjänst Relevant akademisk utbildning inom ämnesområdet informatik.
  • Genomförd GMU, värnplikt eller motsvarande i Marinen.
Personliga egenskaper Vi söker dig som är strukturerad och målinriktad samt har lätt för att samarbeta i grupp. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper och färdigheter.

Övrigt Det är en oberoende befattning placerad på Högkvarteret i Stockholm. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enl. ök.

Förfrågningar om befattningen kan göras till kommendör Magnus Lüning på telefon 073-143 60 71 eller kapten Ulrika Mohlin 070-312 24 32

Fackliga representanter SACO HKV, Camilla Robertsson OFR/S HKV, Pia Almström SEKO Försvar HKV, Hans Monthan OFR/O HKV, Arne Nilsson.

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2017-07-31

[1] SWEDI/EMILIA, SWECCIS, IS MTK, ISUS

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

19 juli

Om företaget