Information Management Officer

Information Management Officer

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Sökande enhet
Du blir en del av Must stab som direkt under chefen för Must leder och samordnar verksamhet, såväl internt som med externa aktörer. Must IMO är placerad i stabens avdelning för Kommunikation och Samband.

Arbetsuppgifter
Som Information Management Officer (IMO) kommer du att samordna hanteringen av Musts informationsflöden som är kopplade till Must verksamhetsledning. Du kommer att utforma och förvalta Must informationsledningsplan (ILP) och sedermera verksamhetsbeskrivning avseende informationshantering, i samarbete med motsvarande funktioner inom övriga Must. Du är stabens kontaktpunkt gentemot Must CIO och arbetet innefattar även samverkan med andra ledningar inom Försvarsmaktens Högkvarter vilket gör att vi söker dig som har god vana att samarbeta men även av att självständigt leda projekt.

Du följer upp efterlevnaden av de lagar, direktiv och regelverk som omgärdar informationshanteringen. Du kommer att samordna systemanvändningen vilket gör att du behöver ha en god förståelse för både teknik och verksamhetsbehov.

Tjänsten är ny och under utformning vilket medför goda möjligheter att påverka arbetets innehåll. Du behöver därmed ha en öppen och lösningsorienterad attityd, uppskatta förändring och vara van vid att hantera osäkerheter. Tjänsten kräver att du är en lagspelare som är redo att - vid behov - bidra till hela stabens arbete med administrativa uppgifter såsom ärendeuppföljning.

Kontorsarbetstider tillämpas och obekväm arbetstid kan ibland uppstå. Helgarbete sker i undantagsfall. Resor kan förekomma men i begränsad omfattning.

Kvalifikationer
  • Utbildning lägst till major/örlogskapten (militära sökande)
  • En för tjänsten relevant akademisk examen, till exempel inom projektledning, informationshantering, systemvetenskap eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig (civila sökande)
  • Erfarenhet av informationshantering och verksamhetsprocesser
  • Erfarenhet av projektledning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av stabsarbete eller av arbete inom samordnande funktioner
  • Goda kunskaper om Försvarsmakten och det svenska samhället i övrigt
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens IT-system
  • God kännedom om Word, Powerpoint, Sharepoint och/eller Excel
Personliga egenskaper
Då arbetet bedrivs på en arbetsplats som präglas av många parallella ärenden och verksamheter ställs höga krav på personliga egenskaper.

Du förutsätts ha god samarbets- och relationsskapande förmåga, organisatorisk förmåga, noggrannhet, flexibilitet samt förmåga att under perioder arbeta under tidspress. Vidare är du initiativrik och självständig med god förmåga att prioritera inom ramen för given inriktning.

Du har ett högt säkerhetsmedvetande och hög integritet samt förståelse för de säkerhetsrelaterade krav som omgärdar Försvarsmakten.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Arbetsort: Stockholm
Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal.

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv "IMO" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-20. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 20 maj 2021 (13 dagar kvar)