IT-säkerhetshandläggare vid TKSE i Stockholm

IT-säkerhetshandläggare vid TKSE i Stockholm

Vill du utvecklas inom säkerhetsområdet och vara med och förstärka säkerhetstjänsten? Sök då tjänsten som IT-säkerhetshandläggare!

Befattningen erbjuder

En utvecklande arbetsplats med kompetenta kollegor och spännande arbetsuppgifter. Stor möjlighet till personlig utveckling och karriär. Dina kollegor har spetskompetens inom sitt område och består av både militär personal samt civila specialister och konsulter.

Om enheten

Telekrigstödenheten (TKSE) är Försvarsmaktens kompetenscentrum inom sensor- och motmedelssystem och har till uppgift att dataförsörja och analysera information från dessa på Försvarsmaktens plattformar. Sensor- och motmedelssystem finns inom alla försvarsgrenar i allt från fartyg, flygplan och fordon men även buren utrustning. TKSE har sin bas i Stockholm men bedriver verksamhet såväl nationellt som internationellt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetshandläggare ingår du i säkerhetsfunktionen under förbandets stabsavdelning. Planering, genomförande, utbildning, kontroll och dokumentation av säkerhetstjänsten och IT-säkerhetstjänsten ingår i de huvudsakliga arbetsuppgifterna. Du kommer att arbeta nära förbandets IT-chef och förväntas i din roll agera som dennes motpol.

Krav

Kvalifikationer
 • OR7 alternativt NBO OF2 eller motsvarande civil utbildningsnivå
 • Utbildning eller motsvarande erfarenhet inom uppbyggnad och administration av IT-system
 • Flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetsskydd
 • Mycket goda kunskaper i svenska
 • Goda kunskaper i engelska
 • Körkort, lägst klass B
 • Ska klara FM fysiska baskrav
Personliga egenskaper

Som person är du säkerhetsmedveten, ansvarstagande och lösningsorienterad. Vidare är du driven, stresstålig och nyfiken samt har ett gott omdöme. Du har också en stark integritet och kan stå på dig då situationen så kräver. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriter
 • SOK, BISC, KHS eller annan relevant utbildning inom säkerhetsskydd
 • Erfarenhet av arbete med FM IT system
 • Erfarenhet av att utforma kravdokument
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens ackrediteringsprocess
 • Erfarenhet inom IT säkerhet
Övrigt
Befattningen är en tillsvidare anställning.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Placeringsort: LedR/Stockholm

För upplysningar om befattningen kontakta: Johan Larsson 072-964 06 62

För information om rekryteringsprocessen kontakta: Roger Olsson, 073-070 41 98

Fackliga företrädare: Carl Wegener, OF 072- 188 81 10

Ansökan

Sista ansökningsdag 2022-06-27. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)