IT-Försvarsförbandet söker specialister inom IT-säkerhet

IT-Försvarsförbandet söker specialister inom IT-säkerhet

OM TJÄNSTEN
IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Försvarsmaktens system utsätts dagligen för intrångsförsök som i värsta fall skulle kunna slå ut försvarsviktiga funktioner som upprätthåller ett säkert Sverige. Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan, ITF har i uppgift att försvara myndighetens system mot attacker och upprätthålla en god IT-säkerhet. ITF upprätthåller bland annat funktionerna FM CERT och FM SOC och har ett antal blå, röda och lila säkerhetsteam som hjälper till att hålla våra och andra organisationers system skyddade. Just nu befinner vi oss i en expansiv fas och söker därför ytterligare specialister till oss.

Vill du utvecklas inom IT-säkerhet och brinner för att vara i framkant inom ditt område? Vill du verka i ett förband där IT-säkerhet är kärnverksamheten och inte enbart en stödjande funktion? Din uppgift är att tillsammans med andra specialister försvara Försvarsmakten och Sverige på cyberarenan.

Våra antagonister har stora resurser och hög kompetens vilket ställer höga krav på oss som ska skydda systemen. Vårt arbete utförs genom olika cyberoperationer, incidenthantering, omvärldsbevakning, penetrationstester mot egna system, kontinuerlig analys av stora mängder data samt inte minst en konstant utveckling och förfining av vår kompetens och våra verktyg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du ska
 • Leda och delta i hanteringen av incidenter
 • Genomföra triage och fatta beslut om incidenteskalering
 • Genomföra detaljerad analys av logg- och nätverkstrafik
 • Ta fram kravställningar på försvarbarhet av system
 • Arbeta aktivt med försvarshöjande åtgärder i prioriterade system
Kompetenskrav
Du har
 • Högskoleutbildning inom datalogi, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Erfarenhet av arbete i SOC, CERT eller motsvarande, alternativ erfarenhet av att ha arbetat med incidenthantering i annan funktion.
 • Goda kunskaper i IT-säkerhetsarbete på operativ nivå
 • Goda kunskaper om olika operativsystem
 • Goda kunskaper inom datornätverk och protokoll, med dess uppbyggnad och ingående komponenter
 • Goda kunskaper om cyberattacker ur både försvars- och anfallsperspektiv
 • Förmåga att rapportera pedagogiskt i både tal och skrift
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av it-forensik
 • Erfarenhet från drift av komplexa it-miljöer
 • Erfarenhet av ledarskap på gruppnivå
Personliga egenskaper
Våra medarbetare tillhör Sveriges spjutspets inom IT-säkerhet och förbandet har stort fokus på att de som arbetar hos oss ska trivas och få möjlighet att använda sin kompetens. För att trivas här behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande och ett genuint IT-säkerhetsintresse. Som person är du noggrann, ansvarstagande och har ett driv att ständigt bli bättre. Du arbetar gärna i grupp och har en förmåga att entusiasmera dina kollegor. Vi har höga förväntningar på de som arbetar hos oss, samtidigt som vi kommer ge dig de verktyg och utbildningar du behöver för att ha bästa förutsättningar för att utvecklas. Din vilja och din potential är viktig för oss. Stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos IT-Försvarsförbandet för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du ska kunna hantera och bruka vapen vilket vi kontinuerligt övar oss på. Har du inte tidigare genomfört värnplikt eller GMU kommer du att få motsvarande utbildning hos oss.

Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:

Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

SACO Pär Lohman, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Enköping

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: HR-generalist Jonas Eriksson, rekrytering-itf@mil.se (nåbar på telefon 0171-49 24 53 from 12 augusti)

Välkommen in med din ansökan senast den 6 september. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "2010" på din ansökan.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 6 sept 2020 (33 dagar kvar)