Heraldisk konstnär

Heraldisk konstnär

Om enheten
Grafisk produktion har 32 medarbetare placerade på två adresser vid Gärdet i Stockholm. Härifrån levererar vi Försvarsmaktens totala behov av grafiskt material.

Avdelningen tillhör Stöd och Serviceenheten inom Försvarsmakten HR Centrum. Enheten har cirka 130 medarbetare fördelade på ett 20-tal orter. Enhetsledningen är lokaliserad till Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och här kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Du kommer att tillhöra avdelningen Grafisk Produktion som omfattar skapande och mångfaldigande av tjänster och produkter inom digitaltryck, efterbehandling, storformat, grafisk formgivning, samt gravyr. Våra kunder är bland andra Försvarsmakten och FMV men även andra statliga organisationer. Produktionen täcker hela kedjan från idé till färdig produkt och vi värdesätter hög kvalitet och flexibilitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt största ansvarsområde kommer att vara att skapa och vårda Försvarsmakten heraldik och emblematik samt att stötta den grafiska avdelningen. Du blir en viktig person för oss och målsättningen är förstås att du ska växa och utvecklas med myndigheten.

FM HRC Grafisk Produktion är verksam som inhouse-byrå/produktionsbyrå/tryckeri där kvalificerad personal erbjuder ett komplett utbud av grafiska produktionstjänster. Gruppens uppdrag är att stödja och hjälpa Försvarsmakten och FMV med grafisk kompetens, trycksaksproduktion och profilprodukter.
I din roll som heraldisk konstnär är du noggrann och strukturerad i ditt arbete, och har lätt för att jobba med andra.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
  • Tidigare dokumenterade erfarenheter av digital originalproduktion av heraldiska vapen och emblem.
  • Gedigen kunskap i Adobe CC.
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.
Meriterande
  • God förståelse för den kreativa processen, tillsammans med insikt om den egna rollen.
  • Förmåga att arbeta parallellt med många produktioner samtidigt.
  • Tidigare erfarenhet av att jobba med grafiska produktioner vid myndighet.
Ansökan skall innehålla följande arbetsprover
  • Ett eller flera exempel av Försvarsmaktens heraldiska vapen i bruk med den av statsheraldikern antagna förenklade kungliga kronan.
  • Ett eller flera exempel av Försvarsmaktens heraldiska vapen i bruk med den av statsheraldikern antagna kungliga kronan.
  • Ett exempel på formgivning av Försvarsmaktens fälttecken.
  • Tre olika fastställda kompanitecken i färg med version i grönt/svart för fältuniform
Underlag för befintliga heraldiska vapen, fälttecken och kompaniemblem finns vid Riksarkivets hemsida www.riksarivet.se och Försvarsmaktens hemsida www.forsvarsmakten.se

Personliga egenskaper
Samarbetsförmåga. Lyhörd, arbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Serviceinriktad. Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.
Självgående. Strukturerad och tar ansvar för din uppgift.
Strukturerad. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.
Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på Högkvarteret Lidingövägen 24 i Stockholm.
Det finns inte möjlighet att jobba på distans/annan ort.

Förfrågningar om befattningen kan göras till
Kristina Skottheim, Sektionschef Grafisk produktion, 070-147 03 84
Peter Englund, Avdelningschef Grafisk produktion, 070-918 39 61

Fackliga representanter
SACO Camilla Robertsson 08-788 75 00
OFR/S Freddy Tullgren 08-788 75 00
OFR/O Arne Nilsson 08-788 75 00
SEKO Lise-Lotte Larsson 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-01. Din ansökan skall innehålla CV, arbetsprover samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt löneanspråk.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Konst, Musik & Teater
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 1 jan 2020 (22 dagar kvar)