Handläggare vid Försvarsmaktens Idrotts- och Friskvårdsenhet, FMIF

Handläggare vid Försvarsmaktens Idrotts- och Friskvårdsenhet, FMIF

Är du intresserad av att arbeta för att öka Försvarsmaktens hälsa och fysiska stridsvärde? Trivs du med att arbeta med planering, projektledning och utbildning inom området Fysiskt stridsvärde/idrott? I så fall kan det här vara jobbet för dig!

Arbetsuppgifter

Vid avdelningen samordnar vi projekt inom idrott och motion som berör hela myndigheten. Arbetet innefattar planering, budgetering, projektledning, genomförande och uppföljning. Samarbeten med civila aktörer leds och utvecklas vid avdelningen för att uppnå goda förutsättningar för försvarsmaktens personal och dess elitaktiva att kunna träna och utvecklas. Vi svarar för FM internationella representation genom idrott och därigenom verksamhetsleder vi FM representationslandslag. Arbetet ställer krav på kontinuerlig dialog med såväl idrottsrörelsen som med företrädare på HKV och friskvårdsledare/medarbetare på FM OrgE i hela landet. Som medarbetare vid enheten, FMIF, får du vara beredd att medverka i kursverksamhet och utvecklingsarbete inom Fysiskt stridsvärde.

Kvalifikationer
 • OF 3
 • Goda kunskaper om ledning och styrning i Försvarsmakten
 • God förmåga att självständigt driva frågor
 • Körkort B (manuell)
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet av projekt- och processledning
 • Erfarenhet från idrottsrörelsen på ledarnivå
 • Brett kontaktnät inom HKV
 • Akademisk utbildning inom träning och hälsa
 • Goda kunskaper om FM utbildningssystem
 • God förmåga gällande tal och skrift i engelska
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring
Personliga egenskaper

Vid genomförandeavdelningen arbetar vi parallellt med vidmakthållande av pågående uppdrag men även utveckling mot FM framtidsbild och de utmaningar som ställs i form av ökade volymer, uppsättning av nya förband och de krav som ställs på ändamålsenliga verktyg för träning. Du ska ha en förmåga att arbeta i nuet och på längre sikt. Arbetsområdet är brett och du gör dig själv rättvisa om du har förmågan att verka i flera processer samtidigt. Du ser ingen begränsning av att arbeta i en internationell kontext och har lätt för att ingå i nya nätverk.

Du är bekväm i att föra dialoger i olika forum och prata för FMIF verksamhetsområden. Det är ett mervärde om du har intresse för pedagogik- och utbildningsfrågor. Vi tror att du har ett genuint intresse för livsstilsfrågor och träning.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Tillträdesdatum

2020-06-01 eller efter överenskommelse.

Övrigt

Tjänsten innefattar resor både nationellt och internationellt, frånvaro från hemmet i veckoperioder förekommer.

Stor hänsyn tas till personliga egenskaper för att verka i befintligt arbetslag.

Kravunderskridande gällande OF3 kan diskuteras i särskilda fall.

Förfrågningar om befattningen

Ställs till Mj Jan-Henrik Bäck, avdelningschef för genomförandeavdelningen. Jan-henrik.back@mil.se

08-514 39 909

Fackliga representanter

OFR/O Johan Danko, 08-514 39 859

SACO-S Maria Back-Nilsson, 08-514 39 743
OFR/S Stefan Ragnebrink, 08- 514 39 827

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Veterancentrum, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 15 mars 2020 (26 dagar kvar)