Handläggare säkerhetsskyddad upphandling till Säkerhetsavdelningen, Resursproduktionsenheten...

Handläggare säkerhetsskyddad upphandling till Säkerhetsavdelningen, Resursproduktionsenheten...

Vill du utvecklas på ett professionellt och personligt plan samtidigt som du arbetar med att skydda svenska intressen? Har du erfarenhet inom säkerhetstjänst, projektledning, upphandling eller som kvalificerad handläggare? Till Högkvarterets Resursproduktionsenhet söker vi nu utvecklingsinriktade och drivande personer som vill delta i uppbyggnaden av den nya säkerhetsavdelningen.

Resursproduktionsenheten omfattar sex avdelningar inom områdena; Materielanskaffning, Logistik, Infrastruktur, Kommersiell verksamhet, Ledningssystemområdet och Säkerhet. Enheten ansvarar för det samlade stödet för att Försvarsmakten ska kunna producera krigsförband.

Säkerhetsavdelningen inom Resursproduktionsenheten stödjer all upphandling i Försvarsmakten, nationell och internationell, där skyddsvärden förekommer. Säkerhetsavdelningen arbetar i nära samverkan med den kommersiella och juridiska avdelningen samt den militära säkerhetstjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som handläggare säkerhetsskyddad upphandling är inriktat mot att projektleda eller stödja framtagandet av säkerhetsskyddsavtal. Du kommer också att delta i metodutveckling och ta fram vägledningar inom området. Som säkerhetsskyddsspecialist kommer du även att få möjlighet att utvecklas till att vara avdelningens expert inom en av disciplinerna; IT- och informationssäkerhet, fysiskt skydd, signalskydd, personsäkerhet, utbildning eller internationella avtal. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att vara:
 • Leda säkerhetsskyddsarbetet inom upphandlingsprojekt.
 • Stödja och utbilda i säkerhetsskyddad upphandling (SUA upphandling).
 • Utbilda och kontrollera företag vad avser säkerhetsskydd
 • Samverka med Säkerhetspolisen och Militära säkerhetstjänsten.
 • Delta i metod- och processutveckling av säkerhetsskyddad upphandling
 • Samverka inom området SUA med andra statliga myndigheter
 • Inom avdelningen var expert för en av disciplinerna inom säkerhetsskyddstjänsten (personsäkerhet, fysisk säkerhet, informationssäkerhet, signalskydd, utbildning/metodstöd eller internationella avtal).
Kvalifikationer
 • Utbildning:
 • Högskoleexamen med inriktning samhällsvetenskap, ekonomi, teknik eller juridik alternativt annan utbildning som av arbetsgivaren anses likvärdig alternativt
 • Gymnasieexamen och minst fem års dokumenterad erfarenhet av säkerhetsskyddstjänst
 • Körkort B
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Meriterande
 • Erfarenhet av säkerhetsskyddsplanering inom statlig myndighet
 • Erfarenhet av förhandling, upphandling och/eller avtalsfrågor
 • Dokumenterade kunskaper om personsäkerhet, IT-säkerhet, signalskydd och/eller fysiskt skydd
 • Erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten eller Försvarets materielverk
 • Erfarenhet av att hålla utbildning
Personliga egenskaper
Vi ser att du i hög grad är självgående och tar egna initiativ då du kommer ges frihet att själv påverka upplägg, struktur och planering av dina uppgifter. Det är det viktigt att din personliga integritet är hög men att du samtidigt är serviceinriktad och har en god pedagogisk förmåga.

Vidare är du flexibel, prestigelös och har en mycket god kommunikativ förmåga då arbetet innebär en interaktion och ett samarbete med många olika organisationer och organisationskulturer. Du bör också gilla att arbeta i en dynamisk organisation där du själv är en viktig aktör att utveckla och förbättra arbetssätt och rutiner.

Vi lägger stor vikt vid personliglämplighet och söker medarbetare med rätt attityd.

Övrigt

Tjänstgöringsomfattning: 100 %. Inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan har anställning i Försvarsmakten.

Arbetsort Stockholm.

Resor kan förekomma nationellt och internationellt.

Tillträde enligt överenskommelse.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Stf chef Mattias Rosén, 076-611 38 49 . Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR Specialist Cassandra Rinaldo, 073-850 40 49.

Fackliga organisationer:

SACO, Camilla Robertsson

SEKO, Lise-Lotte Larsson

OFR/S, Kjell Tetzlaff

OFR/O, Arne Nilsson

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-27, via www.jobb.forsvarsmakten.se Till ansökan bifogas CV och ett personligt brev.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 27 jan 2021 (3 dagar kvar)