Handläggare/koordinator – civil - till Insatsstabens ledning

Handläggare/koordinator – civil - till Insatsstabens ledning

Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga, och dessutom befinna dig mitt i händelsernas centrum? Är du intresserad av stabsarbete och har erfarenhet av koordinering internt och med externa aktörer? I så fall ska du söka tjänsten som handläggare och koordinator vid Insatsstabens ledning på Försvarsmaktens Högkvarter.

Försvarsmaktens Insatschef ansvarar för planering och genomförande av Försvarsmaktens nationella och internationella operationer. Insatsstabens ledning består av ca 15 medarbetare och jobbar med att både internt och externt leda och koordinera insatsstabens arbete och stödja dess chefer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som handläggare och koordinator vid insatsledningen kommer du främst att stödja stabschefen i dennes arbete både relativt staben samt dess chefer. Mycket av arbetsuppgifterna består av att planera och koordinera insatsledningens interna och externa verksamhet, samt att stötta med uppföljning vid genomförandets slut. Du kommer få ta ett stort ansvar i att utveckla tjänsten.

Kvalifikationer
 • Kandidatexamen med inriktning internationella relationer eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Aktuell och relevant erfarenhet av chefsstöd inom statlig myndighet eller näringsliv
 • Aktuell och relevant erfarenhet av planering och genomförande av större möten i nationella och internationella sammanhang
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten, gärna vid Högkvarteret och Insatsstaben
Meriterande
 • Utbildning inom stabs- och säkerhetstjänst
 • Erfarenhet av arbete vid andra förband i Försvarsmakten
 • Genomförd GSU/GU/GMU/värnplikt i Försvarsmakten
 • Tjänstgöring som stabsassistent inom frivilligförsvaret
 • Erfarenhet av PRIO/SAP och SWECCIS
 • Erfarenhet av FM ärendehanteringssystem VIDAR
 • B-körkort
Personliga egenskaper

För att trivas i rollen krävs det att du är mycket stresstålig samt har en förmåga att snabbt sätta dig in i olika arbetsuppgifter och kunna prioritera bland dessa. Arbetet är emellanåt intensivt och ställer höga krav på integritet och noggrannhet. Då tjänsten är under utveckling är det en förutsättning att du är bekväm med tempoväxlingar, och inte räds perioder av arbetstoppar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser det som en självklarhet att du delar Försvarsmaktens värdegrund.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid och som inleds med sex månaders provanställning för den som inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Tjänsteort: Stockholm

Tillträde enligt överenskommelse

Upplysningar om tjänsten

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åke Norling och Per Schedin. Frågor kopplat till rekryteringsprocessen ställs till HR Generalist Marie Mattsson. Nås via FM HKV växel 08-788 75 00

Fackliga kontaktpersoner

SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Pia Almström
Försvarsförbundet OFR/S Kjell Tetzlaff
OFR/O Arne Nilsson

Samtliga nås via FM HKV växel 08-788 75 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-20. Din ansökan ska bestå av CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du ser dig som lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 20 sept 2021 (1 dag kvar)